Gå til sidens hovedinnhold

19 år og toppscorer i NHL

Rick Nash er bare 19 år gammel, men allerede inne i sin andre sesong i Columbus Blue Jackets. Og til tross for at han spiller for et av ligaens dårligste lag, pøser han inn mål.

Rick Nash står med 25 mål på 43 kamper i verdens beste og tøffeste hockeyliga. Det gjør den 19 år gamle kanadieren til toppscorer i NHL. Nash har scoret over 30 prosent av målene Coolumbus har bokført denne sesongen.

Få assists
Han debuterte i NHL forrige sesong, og endte opp med 17 mål og 22 assists på 74 kamper. Hittil denne sesongen har han bare fem assists. 25 mål og fem assists - en merkelig og uvanlig kombinasjon.

Forklaringen?

Han står solid plantet foran motstanderens bur så ofte han kan. Og etter de mange timene med styrketrening forrige sommer, er det denne sesongen over 93 kilo proppet med selvtillit motstandernes backer må flytte på. Det er ikke lett.

- De klarer ikke å røre ham. De klarer rett og slett ikke å flytte på ham, ler lagkameraten Geoff Sandersen.

Elsker julingen
Rick Nash, som svarer "Mats Sundin" på spørsmål om favorittspiller, bryr seg lite om hvordan målene kommer. Han er heller ikke redd for å ta den julingen som kommer med det å stå rett foran motstanderens bur.

- Jeg må komme meg på innsiden og tåle juling for å få disse møkkamålene, men så lenge jeg blir belønnet elsker jeg det, forteller Nash.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken