RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

19-åring knuste norgeseliten

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)
Sist oppdatert:
Sven Erik Bystrøm (19) knuste alle, inklusiv BMC-proff Alexander Kristoff, i norgesmesterskapet i gateritt.

PORSGRUNN/OSLO (procycling.no): Unggutten Sven Erik Bystrøm gikk til topps i norgesmesterskapet i gateritt lørdag. 19-åringen som sykler for Stavanger gikk i et solobrudd halvveis i rittet og holdt unna for et felt som inneholdt ryttere fra Joker Merida, Plussbank Cervélo og Sparebanken Vest-Ridley, samt BMC-proffen Alexander Kristoff.

Bystrøm kjører sitt første år i seniorklassen og leverte en imponerende prestasjon. Gutten som kommer fra Haugesund var meget fornøyd med egen innsats.

- Herlig følelse! Deilig, utbryter Bystrøm da procycling.no snakker med han etter seiersseremonien.

- Jeg støtet halvveis, omtrent, og da satt lagkameratene mine bak og kontrollerte. Jeg visste at hvis jeg fikk en god luke med en gang så var mye gjort for da kunne jeg kjøre jevnt hele veien, mens det alltid går litt i rykk og napp bak i feltet. Det var en stor fordel at jeg fikk kjørte mitt eget tempo, forteller han til procycling.no.

Stavanger-guttene samarbeidet med BMC Racing Teams Alexander Kristoff underveis i rittet, Kristoff representerer også Stavanger, og taktikken fungerte perfekt for siddisene.

- Siden jeg er alene her kjører jeg sammen med Stavanger, så det er jo en del av deres taktikk at de spiller på at jeg sitter i feltet og alle passer på meg så da slipper de folk avgårde. Sven Erik fikk gå og folk ser på hva jeg gjør, men jeg kjører jo ikke inn lagkameraten min. Da blir det slik at han holder inn, siden de andre reagerer for seint. Da vinner vi med Sven Erik også tar jeg spurten bak, skisserte Kristoff ovenfor procycling.no etter rittet. Roy Hegrebergs sikret en ren Stavanger-pall. Både Bystrøm, Kristoff og Hegreberg representerer Rogalandsklubben.

- Fryktelig kjipt
Bystrøm anses som et av norges aller største talenter på sykkelsetet. Tidligere i år gikk han glipp av norges største etapperitt, Tour of Norway, grunnet eksamen. Norgesmestertittelen var en fin oppreisning for sykkeltalentet.

- Det er en veldig god bekreftelse å komme tilbake å ta seieren. Det var fryktelig kjipt å gå glipp av Tour of Norway, sa Bystrøm til procycling.no.

Sammen med lagkameraten Fredrik Galta, som ble sjettemann i gaterittet, har Bystrøm tatt seniorklassen med stormen. På tross av at Stavangers elitegruppe utelukkende består av førsteårs seniorryttere har de hevdet seg både i norgescup og i hjemlige og utenlandske UCI-ritt.

Alexander Kristoff er imponert over lagkameraten etter NM-gullet, selv var han ikke like god i sitt første norgesmesterskap som senior.

- Det er bra det, helt klart. Bedre enn hva jeg klarte som førsteårs senior. Jeg ble tredjemann, så han er helt klart sterk, fastslår Kristoff.

Rogalandssamarbeid
Siden Stavanger og Kristoffs taktikk slo til måtte andre ta ansvar i hovedfeltet. Sparebanken Vest-Ridley med regjerende norgesmester Roy Hegreberg på laget var ikke veldig villig til å kjøre inn sin fylkesvenn.

- Roy er Stavanger-gutt. Jeg visste han ikke var den ivrigste på å kjøre meg inn, forteller Sven Erik Bystrøm om samarbeidet etter rittet.

Dermed var det opp til Joker Merida og Ringeriks-Kraft å kjøre inn unge Bystrøm. Siden Joker Merida bare stilte med tre mann var mye opp til Ringeriks-Kraft, men Bystrøm lot seg ikke kjøre inn.

Frans-Leonard Markaskard fra Ringeriks-Kraft endte på fjerdeplass. Mens Christer Jensen ble beste Joker på trettende.

Venter fler medaljer?
Norgesmesterskapet fortsetter søndag, med fellesstart for U23-rytterne. Bystrøm tar mål av seg til å hevde seg i toppen også da.

- Det er målet. Vi satser på det i morgen. Får jeg i meg noe god mat og drikke nå og får restituert meg godt satser jeg på at det går bra, sier en forventningsfull Bystrøm.

Følg med på procycling.no søndag for rapporter, reaksjoner og resultater fra U23-løpet.

M-Senior (60 minutter + 5 runder):
1 Sven Erik Bystrøm (Stavanger SK) 1.07,50
2 Alexander Kristoff (BMC Racing Team) +6
3 Roy Hegreberg (Sparebanken Vest - Ridley) samme tid
4 Frans-Leonard Markaskard (Ringeriks-Kraft) st.
5 Aleksander Einarson Pérez (Asker CK) +8
6 Fredrik Strand Galta (Stavanger SK) st.
7 Magnus Børresen (IF Frøy) st.
8 Tor Inge Espeland (Sandnes SK) st.
9 Jon Einar Bergsland (Grenland SK) st.
10 Jon Anders Grøndahl (Plussbank Cervélo) st.

Kvinner Junior (30 minutter + 5 runder):
1 Pia Charlotte Matter (Eidsvoll SK) +35,49
2 Oda D. Kollsgård (Sandnes SK) +1
3 Siri Minge (Bryne CK) +37

Menn Junior (45 minutter + 5 runder):
1 Sindre Eid Hermansen (Glåmdal SK) +52:00
2 Anders Lie Håkenrud (Asker CK) +1
3 Daniel Hoelgaard (Sandnes SK) +4

Kvinner Senior (45 minutte + 5 runde):
1 Emilie Moberg (Team Hitec Products UCK) +52,42
2 Tina Andreassen (Ringerike SK) +1
3 Thea Thorsen (Ringerike SK) +1,15

Fullstendig resultatliste alle klasser (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere