19-åring med sensasjonelle sprintløp: - Uforklarlig

Studenten Sha'Carri Richardson løp inn til juniorverdensrekorder på både 100 og 200 meter samme dag. Men det var spesielt den korteste distansen som fikk publikum til å måpe.

10.06.19 11:33

Det var under det amerikanske studentmesterskapet i Texas denne helgen at Richardson leverte et 100-meterløp på den utrolige tiden 10,75 sekunder, som er ny juniorverdensrekord.

Se video av rekordløpene øverst i saken!

Ingen kvinne i verden har løpt fortere siden den jamaicanske OL-vinneren Elaine Thompson klokket inn 10,71 i juni 2017 i Kingston.

- Hele året har vært fantastisk, og uforklarlig. At jeg har klart å gjennomføre på denne måten, sjokkerer meg også, sa Sha’Carri Richardson etter løpet, ifølge NRK.

Senere samme dag løp Richardson inn på 22,17 på 200-meteren, noe som også er juniorverdensrekord.

IMPONERTE STORT: Sha'Carri Richardson løp inn til ny juniorverdensrekord på 100-meter i helgen. Foto: Eric Gay (AP)

Når vi får se Richardson konkurrere på seniornivå internasjonalt er foreløpig usikkert, men treneren hennes, Dennis Shaver, er klar på at de sikter seg inn på OL i Tokyo neste sommer.

- Fokus har hele tiden vært å forberede henne til OL. VM i år, som kommer på det tidspunktet det gjør, er ikke noe vi har lagt planer for, og er sannsynligvis ikke noe vi kommer til å legge planer for, sa Shaver til Flotrack.org.

Årets VM i Doha går av stabelen i månedsskiftet september-oktober.

Har du fått med deg denne?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.