*Nettavisen* Sport.

2. divisjon truer med streik

De norske 2. divisjonsklubbene er lei elendig kompensasjon for lange reiseruter. Nå truer de med streik hvis de ikke får mer penger av Norges Fotballforbund.

07.01.04 08:26

Divisjonsforeningen av 2002, som ivaretar 2. divisjonsklubbenes interesser, vurderer nå å ta i bruk drastiske midler for at klubbene skal få større tilskudd til å dekke sine reiseutgifter.

Foreningen har regnet ut at 2. divisjonsklubbene bruker 14 millioner kroner på all reisingen hvert år. Kompensasjonen fra NFF er på 4,5 millioner kroner.

- Vi er rett og slett nødt til å sette staven ned. Vi har sendt brev til fotballforbundet (NFF) med beskjed om at vi anmoder alle klubbene i 2. divisjon til å spille kampene sine søndager fordi det gir klubbene bedre reisetilbud og man slipper overnatting, sier Divisjonsforeningens leder, Skarps Kolbjørn Pettersen, til Bladet Tromsø.

Slik det er nå er det spesielt klubbene på Vestlandet og i Nord-Norge som lider. Så er spørsmålet om NFF vil godta at kampene spilles lørdag. Det vil skape problemer. Spesielt for oddsen og Norsk Tipping. Skulle NFF tvinge 2. divisjonsklubbene tilbake til lørdagskamper, kan det ende med full skjæring.

- Da må vi i så fall vurdere streik. Det er drastisk, men kanskje nødvendig, sier Pettersen videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag