BOSTON - CHICAGO 5-6 (2-2 i kamper):

- Han har gjort dette for oss en haug av ganger i sudden death, ikke bare i årets sluttspill. Da han tok med seg pucken på blålinja, tror jeg mange av oss på benken visste at den skulle finne veien til mål, sier Patrick Sharp om seiersmålet til Brent Seabrook.

Chicagos nummer 7 avgjorde den fjerde finalekampen mot Boston Bruins med sitt langskudd 9,51 minutter ut i overtidsperioden.

Jevn serie
Dette er den første finaleserien siden 1993 hvor tre av kampene har trengt overtid for å bli avgjort.

- Det er en 2-2-serie nå. Alle trodde at dette skulle bli en jevn serie og det er akkurat det vi har fått, erkjenner Bostons trener Claude Julien.

- Vi må fokusere på å vinne den femte kampen. Vi har evnen til å gjøre det. Du må skyve kampene til side, uansett om du vinner eller taper, for å gjøre deg klar for den neste, sier Julien.

Chicago Blackhawks fikk det viktige førstemålet da Michal Handzus scoret i undertall tidlig i første periode. Rich Peverley utlignet i overtall åtte minutter senere.

I andre periode tok Blackhawks ledelsen på ny, da Jonathan Toews styrte inn 2-1. Patrick Kane økte til 3-1, før Milan Lucic reduserte til 2-3.

Marcus Kruger la på til 4-2, og Patrice Bergeron reduserte til 4-3.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat, som viser alle kampene direkte på Viaplay.no)

HTML EMBED

Bergeron utlignet til 4-4 bare to minutter ut i tredje periode, men Patrick Sharp sørget for at Chicago tok tilbake ledelsen med sin scoring etter 51,19 minutter.

Fordel Chicago
Johnny Boychuk utlignet til 5-5 et snaut minutt senere. Den stillingen sto seg helt til Brent Seabrook fant nettmaskene i overtidsperioden.

6-5-seieren betyr at Chicago Blackhawks har vunnet tilbake hjemmebanefordelen. Hvis serien trenger en sjuende kamp, spilles den i Chicago.

Neste kamp spilles lørdag, mens kamp seks spilles i Boston mandag.