20-åring avgjør Norges VM-skjebne

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Norges landslagssjef Roy Johansen vraker Pål Grotnes og satser på en 20-åring uten erfaring i skjebnekampen mot Danmark i VM.

09.05.06 11:42

Mathias Gundersen vokter det norske målet mot Danmark. Det bekreftet Johansen selv etter morgentreningen. Pål Grotnes var Norges førstemålvakt i VM og spilte også de fleste oppkjøringskampene. Men han imponerte ikke mot Canada på søndag, da Norge tapte 1-7.

Nå får altså den unge og talentfulle Stjernen-keeperen sjansen.

- Han har prestert så godt over tid at han får sjansen. Først vippet han ut Joakim Wiberg (Trondheim) i kampen om å være tredjekeeper da VM-oppkjøringen startet. Deretter tok han plassen som andrekeeper fra Jonas Norgren. Nå får han sjansen fra start i en veldig viktig kamp, fortalte Johansen til Aftenposten etter tirsdagens morgenøkt.

Norge og Danmark kjemper om den siste sluttspillplassen i sin gruppe i VM. Taperen av ettermiddagens skjebnekamp må ut i nedrykksspill. Vinneren er sikret plass i A-VM også neste år. Forskjellen mellom seier og tap er naturligvis enorm for en liten hockeynasjon som Norge.

Hockeyeksperten Anders Blegeberg mener Johansen gjør rett i å satse på Gundersen.

- Jeg var heldig å ha ham på juniorlandslaget i fjor. Han leverte varene hele den uka. Nå er det nytt et nivå. Vi trenger en keeper hvis vi skal overleve i dette selskapet. Det har vi ikke hatt hittil, sier Blegeberg til TV 2 Nettavisen.

- Hvordan tror du han takler presset?

- Han er en matchvinner. Men det er klart at A-VM er noe helt annet enn U-20. Det er likevel ikke snakk om liv eller død, for vi kan redde oss gjennom nedrykksspillet også, sier Blegeberg, som er spillerutvikler i Vålerenga og hockeyleder ved WANG Toppidrettsgymnas.

Gundersen gruer seg i alle fall ikke. Snarere tvert i mot.

- Jeg gleder meg. Det blir utrolig spennende, sa Mathias Gundersen til Aftenposten etter treningen.

Du kan følge Norges skjebnekamp direkte her fra klokken 15.15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag