Gå til sidens hovedinnhold

20-åring skal følge Cancellara

Peter Sagan mener han er voksen for de klassiske sykkelmonumentene allerede i år.

Slovaken Peter Sagan presterte på et ekstremt høyt nivå i sin debutsesong som profesjonell. Syklisten som fyller 21 år om ni dager dukket opp som troll av eske i Paris-Nice, der vant han to etapper og poengkonkurransen. Senere fulgte han opp med seiere i både Tour de Romandie og Tour of California.

Mens Liquigas i fjor hadde rutinerte sprintere som Francesco Chicchi og Daniele Bennati til å bære det største ansvaret på sine skuldre under de viktigste rittene, er det nå en ny generasjon spurtere som skal dra det største lasset.

Navnene til Sagan (20), Jacopo Guarnieri (23), Daniel Oss (23) og Elia Viviani (21) vil være vel verdt å huske utover i 2011-sesongen. Mens Sagan vant seks ritt i fjor vant Viviani fire, Guranieri to og Oss ett. At antall seire vil øke for samtlige av de talentfulle ungguttene er sannsynlig.

LES OGSÅ: Tour de France-syklist for ung for landslaget

Viviani startet sesongen med fjerdeplass i Cancer Council Classic søndag. Men Slovaken er nok den det forventes mest av, det er han klar over selv også.

- Nå har jeg mer ansvar i laget, det forventes at jeg kjører resultater, men jeg har også mye mer erfaring etter en hel sesong som profesjonell. I fjor visste jeg ikke hva jeg kunne gjøre. Nå vet jeg hvem jeg er, at jeg kan vinne sykkelritt, sier Sagan til cyclingnews.com.

Satser på unggutta i monumentene
Manuel Quinziato og belgiske Frederik Willems var Liquigas' kapteiner i Flandern Rundt og Paris-Roubaix i fjorårssesongen. Italieneren er nå lagkamerat med Alexander Kristoff i BMC og Willems er blitt Phillipe Gilberts hjelperrytter i Omega Pharma-Lotto.

Dermed er det opp til gutta som kunne kjørt i U23-klassen å ta ansvar for Liquigas i vårklassikerne. Peter Sagan og Daniel Oss har allerede bekreftet at de er lystne på å satse på monumentene. Italienske Oss har satt seg høye mål foran neste sesong.

- Pallplassering i en klassiker som Milan-San Remo, Flandern Rundt eller Paris-Roubaix, fortalte Oss til tuttobiciweb.

LES MER: Klassikerstjerne i rute

Sagan har også et ungdommelig pågangsmot og virker ikke å skremmes av hverken ritt eller startfelt i de store klassikerne.

- I Flandern Rundt må jeg følge rivalene mine, spesielt folk som Boonen og Cancellara. Jeg ser hva de gjør og avgjør så om det er en rett avgjørelse. Hvis jeg kommer i en situasjon hvor jeg kan vinne følger instinktene mine og går for det. Hva annet kan jeg gjøre?

- Kommer i form raskt
Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen starter alle sesongen med ritt i Oman eller Qatar for å komme i form til brosteinsklassikerne. Peter Sagan virker å være sikker på at hans egen form kommer da den skal, selv om han velger en annen vei enn nordmennene.

- Jeg har en stille start på sesongen fordi jeg kommer i form raskt. Jeg starter sesongen i Italia, jeg kjører GP degli Estruchi tidlig i februar og deretter Giro di Sardegna, Trofeo Laigueglia og så Paris-Nice som siste forberedelse til klassikerne. Jeg skal kjøre Milan-San Remo og så alle rittene i Belgia, forteller Sagan.

Thor Hushovd starter sesongen på Mallorca. Les mer her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
HTML EMBED

Kommentarer til denne saken