RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andrew Yates / AFP

20 tanker om Premier League

Sist oppdatert:
Nettavisen presenterer en helt ny spalte for alle som elsker engelsk fotball.

Velkommen til første spalte i serien «20 tanker om Premier League», som vil publiseres hver tirsdag framover - forutsatt at dere lesere viser interesse for den.

Jeg er spent på mottakelsen. Det er ingen tvil om at interessen for Premier League er stor nok. Spørsmålet er om interessen for hva jeg tenker og mener er det. Det finner vi snart ut.

Har du innspill eller tilbakemeldinger, kan du sende disse på e-post eller legge dem inn i kommentarfeltet nederst. Denne spalten skrives for at vi sammen skal kunne diskutere engelsk fotball (Husk at det er lov å være uenige og meningsløst å skjelle ut).

Så, uten mer snikksnakk, kommer de første 20 tankene:

1. Sergio Agüero har bare spilt noen få minutter for Manchester City, men ser allerede ut som en gulljoker. Jeg kan ha blitt lurt av at det var mot Swansea, som alle tipper på sisteplass, men den lille argentineren imponerte stort på bare en halvtimes tid.

3209625

2. Liverpool betalte 20 millioner pund for Jordan Henderson, som Sunderland erstattet med bosmanspilleren Sebastian Larsson. Det er altfor tidlig å konkludere her, men jeg tror man smiler tilfreds i Sunderland når dette temaet kommer opp.

3. Det er vanskelig å ikke ha en mening om Joey Barton, som stikker seg fram både på banen og Twitter . Nettopp Twitter og fotballstjernenes bruk av dette sosiale mediet, diskuteres mange steder i disse dager. Newcastle liker nok ikke tvitringen til Barton, men han setter i alle fall enda mer farge på ligaen og gir den mer personlighet. Det er ikke bare negative aspekter her.

4. Mer Barton: Det er vanskelig å forstå at hans angrep på Gervinho kun kvalifiserer til gult kort. Jeg ville gitt rødt til Alex Song for stemplingen på Barton, til Barton for angrepet på Gervinho og til Gervinho for å klappe til Barton.

5. Graeme Souness gjestet TV 2 denne helgen og stilte mandag opp i et nettmøte. Ett av spørsmålene han fikk, var hvem som er Premier Leagues beste defensive midtbanespiller. Souness svarte Michael Essien, «når han er skadefri», og la til at han tror Alex Song kan komme opp på samme nivå. Jeg er enig - Song har et enormt potensial. Til mer enn å stemple bråkmakere.

6. Det var mange som protesterte da TV 2 overtok TV-rettighetene fra Canal Plus, men det har vist seg å være helt uten grunn. De leverer en imponerende dekning.

7. Apropos TV 2: Hadde det ikke vært moro om de serverte oss en maratonsending de siste timene før overgangsvinduet stenger?

8. På vegne av sportsjournalister over hele verden: Takk til Arsène Wenger, Arsenal og Barcelona for at vi endelig kan gravlegge Fabregas-til-Barca-artiklene. Jeg har for øvrig forståelse for fans som er skuffet over at Fabregas ville vekk, men jeg forstår ikke dem som kaller ham illojal eller sier at han ikke bryr seg om Arsenal. Han var der i åtte år. Og kom fra Barcelona. Ikke unaturlig å ønske seg hjem nå som klubben er så dominerende og attpåtil gjerne vil ha ham.

9. Sir Alex Ferguson slet i mange år før han fant erstatteren til Peter Schmeichel i form av Edwin van der Sar, som mange for øvrig mente han burde ha kjøpt flere år tidligere. Undres om skotten skal slite med det samme om igjen?

10. Mer Manchester United og keeperprat: Jeg lurer på om Ferguson vurderte Shay Given? En ting er sikkert, han ringte ikke Arsène Wenger for å få råd om keepere.

11. Veldig oppløftende å høre at Kieron Dyer ikke pådro seg benbrudd. Forhåpentlig er han tilbake veldig raskt. Den gutten har hatt nok motgang på fotballbanen.

12. Tilbake til Manchester City: David Silva og Adam Johnson skapte til sammen ni målsjanser mot Swansea. Det er én mer enn hele Chelsea klarte mot Stoke og hele Arsenal klarte mot Newcastle.

13. Silva traff med 20 av 23 pasninger på den siste tredjedelen av banen, mens Johnson fant fram med 16 av 19.

14. Wolverhampton Wanderers (elsker det navnet!) klarte seg med et nødskrik i fjor. Jeg er spent på om Mick McCarthy og gjengen vil gjøre det mindre spennende for seg i år. Matt Jarvis spilte en kanonkamp mot Blackburn og skapte fem målsjanser for Wolves. De scoret på én av dem.

15. Det var forresten godt å se Morten Gamst Pedersen i startelleveren til Blackburn. Han blir viktig i høstens EM-kvalifiseringskamper og da er det naturlig nok også viktig at han er i kampform. Vadsøgutten skapte tre av Blackburns elleve sjanser mot Wolves, men traff bare med seks av 14 pasningsforsøk på siste tredjedel av banen.

16. De av dere som følger meg på Twitter (@kvatningen) vet at jeg ikke er noen stor fan av Lucas Leiva. Jeg står på mitt, selv om Liverpool-fansen i Norge kåret ham til årets spiller i fjor. Etter min mening er han ikke god nok for en sentral midtbaneplass hos et lag som vil vinne Premier League. Mot Sunderland bommet han med 13 av 56 pasninger og skapte null sjanser, men vant også ballen med tre av fire taklinger. Du kan gjerne bruke kommentarfeltet til å skjelle meg ut - eller godta at folk har forskjellige meninger.

17. Det blir spennende å se hvordan Manchester United håndterer skadene i forsvaret. Nemanja Vidic er ute en kort stund, mens Rio Ferdinand og Rafael er ute i flere uker. Heldigvis er Patrice Evra snart tilbake.

18. Mer Twitter: Den jeg har mest glede av å følge på dette sosiale nettverket, er utvilsomt Tor-Kristian Karlsen . Trofaste lesere husker kanskje at han tidligere blogget for oss i Nettavisen. Han er ikke bare faglig dyktig, han er også veldig tilgjengelig. Og en hyggelig fyr.

19. Lurer på hvordan stemningen blir blant Arsenal-fansen dersom det skulle ende opp med tap mot både Liverpool og Manchester United, samt salg av Nasri, før august er over. Vi får tro at Arsène Wenger vil kjøpe. Og kjøpe stort.

20. Et tips til dem som har iPhone: Opta har i samarbeid med FourFourTwo lansert en app som gir deg all statistikk fra Premier League, til og med underveis i kampene. Noen av tankene i denne spalten er hentet derfra. Appen heter «Stats Zone» (En korreksjon er på sin plass her: Denne appen finnes visstnok bare for iPhone foreløpig. Jeg skrev først smarttelefon. Beklager!).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere