*Nettavisen* Sport.

20 tanker om Premier League

Foto: Reuters/Scanpix

Her har du noe å tenke på, Kenny Dalglish.

22.11.11 15:19

Vår faste 20 tanker-general Roy Kvatningen har vært borte på ferie en liten periode, så derfor blir det vikartanker denne uken.

Helgens runde bød heldigvis på en rekke godbiter og det var ikke langt i mellom høydepunktene.

Manchester City er fortsatt ubeseirede, Manchester United tok selvfølgelig full pott på en tung dag og Liverpool sikret en sterk seier.

Så da er det vel bare å gå rett på sak. Her er 20 tanker om Premier League.

1.) Den første tanken er jeg nok ikke alene om. Du verden hvor kjedelig det er med landslagspauser. En helg uten Premier League er nesten som tortur å regne, spesielt når alternativet er tilnærmet uinteressant. Derfor var det svært deilig at alt var tilbake til det vante denne helgen.

2.) Jeg var spent på hva Newcastle kunne utrette mot Manchester City og selv om det til slutt ble 3-1-tap, synes jeg gutta fra Tyneside kom brukbart ifra den store testen. Jeg tror Alan Pardews menn kan være i stand til å skape hodebry for de fleste denne sesongen, så lenge sentrale spillere holder seg noenlunde skadefrie.

3.) Apropos Newcastle, så er det godt å se at Hatem Ben Arfa virkelig er på vei tilbake fra skaden han pådro seg forrige sesong. Ben Arfa er en spiller jeg lenge har hatt sansen for.

4.) Jeg ville ikke stilt opp i en stirrekonkurranse med Mario Balotelli. Jeg hadde trolig brutt sammen i latter etter få sekunder. Du skal ikke se bort ifra at også Newcastles Tim Krul ble en smule satt ut.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Alex Livesey / Getty Images

5.) City er fortsatt ubeseiret i Premier League, men framover er programmet tøft. De lyseblå skal møte Liverpool (borte), Norwich (hjemme), Chelsea (borte) og Arsenal (hjemme) før jul. I tillegg venter Napoli og Bayern München i Champions League og Arsenal i ligacupen. Jeg drister meg til å spå at City-bobla sprekker allerede neste helg, på Anfield.

6.) Kenny Dalglishs grep med å sette inn veteranene Craig Bellamy og Maxi Rodrigues til en såpass stor kamp som den mot Chelsea, foran dyrekjøpte herremenn som Stewart Downing og Jordan Henderson, sier meg at Liverpool-stallen faktisk ikke er så tynn som mange vil ha det til. Et modig valg av skotten og oldingene leverte.

7.) Jeg kunne tenkt meg å se Glen Johnson i en ren kantrolle. Logistikken rundt å få til det er ikke akkurat så enkel, siden noen andre da må vrakes fra posisjonen, men jeg kunne likevel tenkt meg å se det. Men så lekte jeg også en gang i tiden med tanken om hva Dirk Kuyt kunne utrettet som høyreback.

8.) Jeg håper Roman Abramovitsj har vett nok til å skjønne at løsningen på Chelseas problemer ikke ligger i å sparke André Villas-Boas. Fire managere sparket på fire år sier sitt, men før eller siden må vel også den rike russer skjønne hvor viktig kontinuitet faktisk er på trenersiden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP/Scanpix

9.) Sir Alex Ferguson har gjort mange smarte kjøp opp gjennom årene, men jeg tror Javier Hernandez vil vise seg å bli et av de smarteste. Andre smarte Sir Alex-kjøp jeg kommer på i farten er Roy Keane, Peter Schmeichel, Ole Gunnar Solskjær, Eric Cantona, Ji-Sung Park og Nemanja Vidic. Hvem mener du er det smarteste kjøpet til skotten?

10.) Tipper Scott Sinclair sov ganske dårlig natt til søndag, etter supermissen mot Manchester United. Ekstra salt i såret var det at det kun ble ettmålstap for Sinclair og Swansea. Chris «The Miss» Iwelumo har kanskje noen trøstende ord på lager?

11.) Til bunnoppgjør å være var Wigan mot Blackburn underholdningsmessig en nytelse. Seks mål, dramatikk, kontroverser, og rødt kort. Det er alltid gøy med keepere som kommer fram og i tillegg får noe ut av det. Den innsatsen Paul Robinson viste helt på tampen av oppgjøret, er slik innsats som må til for å redde Blackburn fra nedrykk denne sesongen.

12.) Det er bare å ta av seg hatten for Robin van Persie. Spissen har nå scoret 31 ligamål i kalenderåret 2011. Netter han seks ganger til i løpet av året dytter han selveste Alan Shearer ned fra tronen. Shearer gjorde 36 mål i 1995. Og med den formen van Persie viser, er det ikke utenkelig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

13.) Jeg var skeptisk til kjøpet av Per Mertesacker, da Arsenal offentliggjorde det i sommer. Den tyske «tårnfjotten», som en profilert Gunners-supporter kalte ham i helgen, er i mine øyne ikke mer enn en middelmådig spiller. Så langt har han ikke gjort noe som har overbevist meg om noe annet.

14.) Jeg må si meg enig med Kasper Vikestad i TV 2. Aston Villa bør så definitivt hyre inn noen som kan lære forsvaret å stave «markering». Det ville vært en god start for Birmingham-klubben.

15.) Hver gang Benoit Assou-Ekotto header ballen tenker jeg at det er fare for at den forsvinner – oppe i reiret hans. Sveisen til backen distraherte meg flere ganger under møtet mellom Spurs og Villa.

16.) Se opp for Tottenham. Jeg liker ikke å si det, men gutta til Harry Redknapp virker råsterke. Spesielt når Gareth Bale varter opp med småfrekke finter og Emmanuel Adebayor igjen har funnet fram kartet som viser vei til nettmaskene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

17.) Fulham-keeper Mark Schwarzer spilte sin 450. kamp i Premier League denne helgen. Hvem skulle trodd det, da australieren ble hentet til Bradford fra tysk fotball i 1996? Schwarzer debuterte for øvrig på landslaget tilbake i 1993. Da var jeg 11 år gammel.

18.) Jeg hadde en sjelden fridag i går og brukte en liten del av dagen til å se dokumentaren om Steven Gerrard: «A year in my life». For dem som ikke har sett den så anbefales filmen absolutt, selv om den er noen år gammel. Håper å se Steven Gerrard tilbake på banen igjen snart.

19.) Offensive og kreative spillere får ofte mye skryt, men hva hadde vel fotballen vært uten de beinharde defensive terrierne på midtbanen. De som serverer de susende taklingene som får oss til å hoppe i stolen og hytte med neven.. Jeg gjør i hvert fall det. Seks favorittsluggere er: 1) Javier Mascherano, 2) David Batty, 3) Dennis Wise, 4) Roy Keane, 5) Vinnie Jones, 6) Claude Makelele. Tilfeldig rangert, selvfølgelig.

20.) Jeg gleder meg allerede til neste helg. Også gleder jeg meg til overgangsvinduet åpner igjen i januar. Tror du noen av klubbene kommer til å bruke store penger, eller blir det et rolig vintervindu? Jeg tipper Arsenal fortsatt har noe ugjort når det gjelder spillerkjøp. City er jo også alltid på jakt etter noen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Glyn Kirk/AFP

Tidligere utgaver av spalten:

Nummer 11.
Nummer 10.
Nummer 9.
Nummer 8.
Nummer 7.
Nummer 6.
Nummer 5.
Nummer 4.
Nummer 3.
Nummer 2.
Nummer 1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.