RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

20 tanker om Premier League

Sist oppdatert:
Burde Adebayor sin scoring mot United vært godkjent?

Det blir en ordinær spalte denne gang. Vi går tilbake til normalen etter Morten Gamst Pedersens gjesteopptreden i forrige uke.

Som alltid vil jeg understreke at dette er mine egne, subjektive betraktninger. Det er lov til å komme med dine i kommentarfeltet under artikkelen, men jeg vil oppfordre alle debattanter til å ordlegge seg anstendig og har respekt for andre meninger.

Over til tankene:

1. Det var en svært spennende fotballhelg i England, med storkampene Liverpool - Arsenal og Tottenham - Manchester United i sentrum. I sistnevnte kamp oppsto det en veldig interessant situasjon på stillingen 0-0. Emmanuel Adebayor sto på streken og ble truffet av ballen etter at Louis Saha skjøt fra kort hold. Ballen ble dyttet ned av Adebayors hånd. Spørsmålet er om dette var med vilje eller ikke. Jeg er usikker, og forstår derfor at dommeren blåste for hands.

2. Det jeg derimot ikke forstår, er uttalelsen fra ekspertkommentator Petter Myhre om at det var «hands fordi han fikk fordel av det». Hvor i regelboka står dette? Jeg har aldri sett et ord om noe lignende i fotballens regelbok.

3. Ashley Young startet sesongen forrykende, men har vel ikke fulgt opp like godt. Mot Tottenham markerte han seg for fullt igjen, med et utsøkt skrudd skudd i vinkelen bak Brad Friedel.

4.Hva i all verden drev Brad Friedel med på corneren som Wayne Rooney stanget inn til 1-0? Han plasserte all fokus på å dytte Phil Jones framover i stedet for å bry seg om ballen, som tilsynelatende kunne vært innenfor hans rekkevidde før Rooney headet den i mål.

5. Den smarteste avslutningen sto Jermain Defoe for. Har alltid hatt sansen for denne lille, men svært målfarlige spilleren. Han overrasket åpenbart David de Gea med skuddet som ga scoring.

6. Steven Fletcher på benken for Wolves. Skjønner lite av det, må jeg innrømme.

7. Robin van Persie avgjorde igjen for Arsenal, denne gang med to mål mot Liverpool. Den livsfarlige nederlenderen står dermed med 25 mål på 27 ligakamper. Scorer han like mange mål per kamp resten av sesongen, ender han på 35 mål. Det er ett mer enn Premier League-rekorden på 34 som innehas av Andy Cole (93/94, Newcastle) og Alan Shearer (94/95, Blackburn).

8. Det andre målet til Robin van Persie er ekstremt imponerende. Vanskelighetsgraden her er svært høy, ettersom ballen kommer nesten bakfra. Sesongens vakreste?

9. Månedens mål i Premier League så langt denne sesongen, kåret av BBC: Edin Dzeko for Manchester City mot Tottenham (august), Stilian Petrov for Aston Villa mot Everton (september), Bryan Ruiz for Fulham mot Everton (oktober), Ryan Taylor for Newcastle mot Everton (november), Robin van Persie for Arsenal mot Everton (desember), Stephane Sessegnon for Sunderland mot Swansea (januar) og Fraizer Campbell for Sunderland mot Norwich (februar).

10. En stund trodde jeg Alexandre Song skulle utvikle seg til en spiller på samme nivå som Patrick Vieira, men det har ikke skjedd. Ennå. Han er bare 24 år, så det er kanskje fortsatt mulig?

11. Terry Connor fikk en grei start som midlertidig Wolves-manager med 2-2 mot Newcastle, men det er vanskelig å se at han skal klare å redde laget fra nedrykk. 0-5-tapet for Fulham var stygt på alle mulige måter. Ulvene så ikke ut som et toppserielag. Det var vel også dette den rutinerte manageren, antatt å være Alan Curbishley, så da han takket nei til managerjobben.

12. Wolves har faktisk bare tatt fem poeng siden seieren 4. desember. Det er dårligst i ligaen i denne perioden, sammen med tre andre klubber: Wigan, QPR og Liverpool.

13. Mange av dere har kanskje sett den artikkelen jeg skrev mandag kveld, men den var såpass interessant at jeg lenker den inn her også. Dette er de 25 managerne som forsvant raskest i Premier Leagues historie. André Villas-Boas er nummer 26. Han holdt ut i 257 dager i Chelsea.

14. Når vi først er inne på lenking av tidligere artikler: Da Clint Dempsey scoret for Fulham, kunne jeg ikke unngå at denne artikkelen dukket opp i bevisstheten igjen: «Tenker på deg hver gang jeg scorer».

15. Det er sikkert mange som har lyst på managerjobben i Chelsea, ikke minst fordi den er godt betalt. Sven-Göran Eriksson har foreslått seg selv, for eksempel. Men hvor morsom er egentlig den jobben? Vedkommende overtar en gjeng gretne, gamle gubber, kan det virke som hvis man baserer seg på engelske aviser.

16. Roman Abramovitsj skal ha gitt disse gretne, gamle gubbene i spillergruppen en verbal overhøvling etter at han sparket Villas-Boas. Kanskje det hjelper. Det er uhørt at så gode spillere skal stå med én seier på sine seks siste ligakamper.

17. Det er moro å se at «norske» Fulham har fått sving på sakene. Pavel Pogrebnijak har naturligvis bidratt med sin eventyrlige start. Jeg husker russeren fra oppkjøringen til EM i 2008, da storspilte han for Zenit og hjalp laget helt til finalen i UEFA-cupen, men ble kneskadd og mistet EM-sluttspillet.

18. Dessverre fikk jeg ikke sett hatkampen mellom Sunderland og Newcastle, men jeg registrerer at Lee Cattermole fikk fire kampers utestengelse, to for å ha fått sitt tiende gule kort for sesongen og to for å skjelle ut dommer Mike Dean etter kampen.

19. Disse kampene burde man egentlig alltid få med seg. Dean delte ut åtte gule kort, to røde og et straffespark til hvert av lagene. Det sier det meste.

20. Jeg har lovet å mene mer om Everton, og bruker min siste plass på å understreke at jeg ikke har glemt dette, selv om det kan se sånn ut. Det kommer snart noen betraktninger om Everton også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere