RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 tanker om Premier League

Foto: Getty / All Press
Sist oppdatert:
Vi kommer heller ikke denne gang utenom Eden Hazard.

Takk for at du har klikket deg inn på min vesle spalte, som denne sesongen skal publiseres hver tirsdag at det har vært serierunder i Premier League. Dette er andre sesongs andre utgave (her er den første).

For nye lesere: Dette er ikke en ordinær artikkel med objektivitet i høysetet – dette er subjektive tanker ment som underholdning og diskusjonsgrunnlag.

Over til ukens 20 tanker:

1. Sunderland har gjort et kupp i Adam Johnson. Han er altfor god til å sitte på en innbytterbenk, og jeg trodde faktisk at han skulle gå til en enda større klubb enn Sunderland (som jo også er en stor klubb). Nå får vi endelig se ham uke etter uke – denne overgangen er en seier for fotballelskere.

2. Et tips til dere som elsker engelsk fotball, selv om det sikkert allerede er kjent for mange av dere: Les de største avisene i England på lørdager. De har ofte store, interessante intervjuer med spillere og managere. Lørdag hadde både The Independent og Daily Telegraph store intervju med Luis Suarez.

3. Intervjuene handler i hovedsak om at Suarez er klar over at han må oppføre seg bedre, og det er gledelig å lese. Et par mindre poeng jeg festet meg ved i Independents intervju: Brendan Rodgers snakker spansk og kan dermed kommunisere med Suarez på uruguayanerens morsmål. Det må være en fordel for både Liverpool og Suarez. Og den teknisk begavede spissen er klar over at han må jobbe med å beholde roen når han kommer til avslutninger. Blir han bedre på dette feltet, blir Liverpools vei til toppen veldig mye kortere.

4. Jeg tipset om dette i fjor, men til glede for nye lesere gjør jeg det igjen: FourFourTwo har en app som er veldig bra; FourFourTwo Stats Zone. Den gir deg Optas statistikk fra hver eneste kamp i Premier League, både lagenes og spillernes statistikk.

5. Tiden lar seg ikke stoppe, selv ikke av Jussi Jääskeläinen. Den 37 år gamle finnen er faktisk den lengstspillende utlendingen i Premier Leagues historie, og var i en årrekke en av ligaens beste keepere. Klubber som Arsenal, Manchester United og Real Madrid viste interesse for ham, men Jääskeläinen valgte å bli. Forrige sesong mistet han plassen i Bolton til Adam Bogdan. Denne helgen, i sin andre kamp for West Ham, slapp han inn et mål han definitivt burde ha forhindret. Angel Rangels skudd fra spiss vinkel ble i praksis styrt i mål av Jääskeläinen selv til 1-0 for Swansea.

6. Jääskeläinen kostet bare 100.000 pund da han ble kjøpt av Colin Todd fra Vaasan Palloseura til Bolton Wanderers i 1997. Han spilte 474 ligakamper for Bolton og må regnes som et av de beste kjøpene i Premier Leagues historie. Denne sesongens beste kjøp kan vise seg å bli Michu, som kostet Swansea bare to millioner pund til tross for at den offensive midtbanespilleren scoret hele 15 ligamål for Ray Vallecano i den spanske toppserien i fjor. 26-åringen har allerede scoret tre mål på bare to serierunder.

7. Dette var ikke noen god runde for keeperne i Premier League. Tim Howard slapp inn et enkelt langskudd i Evertons seier mot Aston Villa, Shay Given imponerte heller ikke for Villa, David de Gea rotet seg bort ved selvmålet til Nemanja Vidic og Jääskeläinens har vi allerede nevnt. Og akkurat idet jeg skriver dette, trekker Morten Langli fram det samme i TV 2s studio – den gjengen imponerer meg for øvrig stadig. TV 2 har både svært engasjerte og svært dyktige folk i sin Premier League-stab.

8. Rundens øyeblikk: Robin van Persies scoring for Manchester United. For en scoring!

9. Hva skal man si om Eden Hazard? Ett mål, to straffespark og fire målgivende pasninger har belgieren produsert på sine tre første ligakamper i England. På Premier Leagues offisielle nettside telles straffesparkene han har fremskaffet som assists, så 21-åringen har sju målpoeng på tre kamper. Det er en fenomenal start på Chelsea-karrieren. Chelsea har for øvrig ikke tapt en ligakamp i august siden 2006, leser jeg hos The Independent.

10. La dere merke til den dempede feiringen til Hazard etter at han scoret på straffesparket? Det er typisk Hazard. Jeg liker at han ikke tar helt av når han scorer. I helgen så vi for eksempel Rafael løpe forbi lagkamerater og juble ellevilt. Jeg har aldri likt det – du er en del av et lag og du bør oppføre deg deretter, ikke løpe forbi lagkamerater som vil juble med deg. Det er kanskje litt urettferdig å nevne Rafael, for han er langt ifra alene om dette og scorer dessuten sjelden.

11. Jeg avslutter denne rundens Eden Hazard-hyllest med en video av alle hans mål og assists for Lille forrige sesong.

12. En spiller jeg veldig gjerne skulle sett i Premier League, er Portos Joao Moutinho. Den lille portugiseren er en fenomenalt klok fotballspiller. Tottenham skal ha vurdert ham som erstatter for Luka Modric, men det ser ut til at Spurs går for en annen dyktig midtbanemann, brasilianeren Willian.

13. John Arne Riise er ifølge BBC den forsvarsspilleren i Premier League med flest assists (5) i 2012. Venstrebacken mistet dessverre storkampen på Old Trafford på grunn av en liten skade. Fulham ser for øvrig veldig bra ut, synes jeg. Det kan bli en god sesong for londonklubben, spesielt dersom den aldeles fabelaktige Moussa Dembélé er i Fulham også 1. september.

14. Et par andre lag som ser bra ut nå helt i starten: Everton og West Bromwich. David Moyes kjenner vi alle som en av ligaens dyktigste managere. Jeg lurer på om ikke Steve Clarke også vil vise seg som en dyktig lagleder. Etter 3-0-seieren mot Liverpool i første runde, presset WBA denne helgen Tottenham knallhardt på slutten av kampen og fikk også en velfortjent utligning.

15. Bobby Zamora bør sette Mark Clattenburg opp på julegavelisten. Dommeren lot den store og veldig synlige spissen bevege seg et par meter inn i Norwichs straffefelt før Djibril Cisse slo straffesparket som John Ruddy reddet. Zamora scoret på returen og Norwich tapte to poeng som laget vel strengt tatt hadde fortjent å få. Clattenburg sto veldig godt plassert og burde ha annullert Zamoras scoring.

16. Dette blir ingen vane, men denne gang vil jeg komme med min versjon av rundens lag:

Michel Vorm (Swansea) - Angel Rangel (Swansea), Jan Vertonghen (Tottenham), Gary Cahill (Chelsea), Leighton Baines (Everton) - Leon Britton (Swansea), Moussa Dembélé (Fulham) - Juan Mata (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Shaun Maloney (Wigan) - Fernando Torres (Chelsea)

17. Det er mulig å like de aller fleste lagene i Premier League, og helt sikkert også Stoke City. Men ikke for meg. Jeg misliker Stoke. Jeg misliker spillestilen, og jeg misliker etterslengene og de brutale taklingene (se Andy Wilkinsons mot Thomas Vermaelen søndag for et eksempel) enda mer. Det er rett og slett et griselag. Samtidig må jeg også respektere Stoke for å klare seg så bra med begrensede ressurser.

18. Raheem Sterling er virkelig et friskt pust i Liverpool. Han var kanskje ikke glimrende mot Manchester City, men han var god. God nok til at Stewart Downing må ha bannet litt for seg selv. Det må være trist for en rutinert kar med landskamper for England å se at en 17-åring er en betydelig bedre fotballspiller.

19. Faste lesere vet at jeg ikke er noen stor fan av Lucas Leiva, men han er likevel en svært viktig spiller for Liverpool. Det vil være bortimot krise om hans skadeavbrekk blir langvarig også denne sesongen. Vi så alle hvordan det gikk uten ham i fjor.

20. Førstkommende fredag stenger overgangsvinduet. Vi i Nettavisen skal, som vi pleier å gjøre, gi dere en svært grundig dekning av «deadline day». Det blir live-oppdatering hele fredagen og rykende ferske artikler om de store overgangene. Det er bare å glede seg!

PS.Se nyhetsreportasjer fra Premier League i videospilleren til høyre for denne artikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere