*Nettavisen* Sport.

20 tanker om Premier League

Foto: Nick Potts / Pa Photos

Fernando Torres og Chelsea imponerer. Det er det ikke alle som gjør.

02.10.12 11:35

Takk for at du har klikket deg inn på min lille og uhøytidelige spalte, som publiseres hver tirsdag at det har vært serierunde i Premier League. Dette er andre sesongs sjette utgave (her er første, andre, tredje, fjerde og femte utgave).

De fleste av dere kjenner kanskje spalten nå, men jeg føler alltid at jeg må understreke at dette ikke er en vanlig artikkel, men en subjektiv spalte ment som ren underholdning.

Vi kjører rett på:

1. Husker du sekssekundersregelen? Den som slår fast at keepere kun får lov til å holde ballen i inntil seks sekunder før de måtte spille den fra seg? Jeg tok tiden på Brad Friedel en gang i helgens kamp mellom Tottenham Hotspur og Manchester United. Amerikaneren brukte 15 sekunder, uten at dommeren brydde seg.

Jeg måtte faktisk dobbeltsjekke med dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund, men han bekreftet via SMS at regelen fremdeles gjelder. I praksis er dette da det man kaller «en sovende regel», for dommerne bryr seg tilsynelatende ikke om den.

2. En kar på Twitter skrev mandag at Manchester Uniteds kamper i gjennomsnitt er 74 sekunder lengre når United taper. Jeg aner ikke om dette stemmer. Noen av dere lesere som vet?

3. Santi Cazorla har vært en av de beste spillerne i Premier League denne sesongen, men da Arsenal lørdag møtte Chelsea i en stor og viktig kamp, leverte spanjolen sin svakeste kamp så langt. Jeg trodde faktisk at han skulle lede Arsenal til seier, men det ble tap.

4. Chelsealaget ser fryktinngytende sterkt ut. Manchester City og United skal få noe å bryne seg på der. Arsenal kan heller ikke avskrives.

5. Så langt er 15,8 prosent av sesongen unnagjort og Everton befinner seg på andreplass i Premier League. Jeg bare nevner det.

LES OGSÅ: Nettavisen lanserer gratis Premier League-app

6. John Terry ble dømt til fire kampers utestengelse for rasistisk hets av Anton Ferdinand. Forrige sesong fikk Luis Suarez åtte kampers karantene for rasistisk hets av Patrice Evra. Begrunnelsen er angivelig at Suarez hetset flere ganger enn Terry. Slike begrunnelser synes jeg hører hjemme i sandkassa i barnehagene («pappaen min er sterkere enn pappaen din!»), men forbundet må nødvendigvis forholde seg til det gjeldende regelverket. Det er kanskje regelverket som hører hjemme i sandkassa?

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: John Powell / Getty / All Over Press

7. Den tidligere Manchester City- og Norwich-manageren John Bond døde i forrige uke. Dette var en svært karismatisk manager, kjent for å kjøre kostbare dresser i en epoke hvor de fleste managere gikk kledd i treningstøy. Jeg husker en historie fra den gamle biografien til Åge Hareide, som ble ført i pennen av Olaus Brunvoll. Bond hadde havnet i krangel med assistenttreneren under en tenniskamp. Krangelen handlet om hvorvidt en ball var ute av spill eller ikke. Assistenten sto på sitt; ballen var ute. Dermed fikk han sparken i Manchester City.

«Heldigvis gikk sinnet av manageren, og et par dager senere var juniortreneren i arbeid igjen», forteller Hareide i boka.

8. I forrige spalte omtalte jeg problemet til Luis Suarez når det gjelder straffespark. Denne uka ser jeg at den tidligere toppdommeren Graham Poll skriver det samme, nemlig at dommerne er redde for å bli lurt og derfor lar være å blåse. Vi så jo et nytt eksempel på dette da Liverpool knuste Norwich 5-2.

9. Når jeg skriver at Liverpool knuste Norwich, mener jeg at Luis Suarez knuste Norwich. Uruguayaneren spilte en fantastisk kamp og viste hele verden hvilken fenomenal fotballspiller han er på sitt beste.

10. Før sesongen så jeg for meg at enten Swansea eller Norwich ville komme til å slite såpass at det ender med nedrykk. Begge lagene imponerte i fjor, begge lagene mistet manageren sin og begge lagene er utsatt for det man kan kalle «sophomore jinx» (hentet fra for eksempel NHL, som jeg følger ekstremt tett, man ofte går på en smell det andre året). Nå lukter det nedrykk av Norwich, som åpnet sesongen med 0-5-tap for Fulham. Det forsvarsspillet som ble prestert mot Liverpool, er noe av det svakeste jeg har sett i Premier League.

11. Mark Hughes føler nok presset i Queens Park Rangers, som etter seks serierunder fremdeles etterligner en åpen munn i kolonnen for seirer. Jeg kjenner ikke til hva som er hovedårsaken til at det går så dårlig for den hardtsatsende londonklubben, men vil anta at det kan ha noe å gjøre med at det er svært vanskelig å forme et sammensveiset lag når du henter inn et dusin spillere i hvert overgangsvindu.

12. Merkelig nok er fremdeles NIgel Adkins i Southampton bookmakernes favoritt til å få sparken først. Oddsen på ham, er bare 2,0. Mark Hughes står i 2,25 hos den bookmakeren jeg sjekket.

13. Når vi først er inne på odds: Et eksempel på hvor dårlig investering det er å spille på slikt, er at sir Alex Ferguson kun står i 125. Jeg kan ikke se for meg et scenario hvor han får sparken av Manchester United.

14. Ifølge PhysioRoom.com er Stoke City for tiden det eneste laget i Premier League uten en eneste spiller på skadelisten.

15. Darren Bent ble forbannet da han uten forsvarsel ble vraket fra laget til Aston Villa. Manager Paul Lambert ga ham heller ikke beskjed i forkant, så Bent fant først ut om vrakingen da Lambert leste opp laget i garderoben. 28-åringen svarte med scoring da han kom inn fra benken mot West Bromwich, og sikret dermed Villa 1-1 og et sårt tiltrengt poeng.

Selv om Bent ikke har imponert denne sesongen, kom vrakingen rett etter at han scoret sesongens første ligamål, mot Southampton. Han ble nylig også fratatt kapteinsbindet.

16. Mange av dere er sikkert begeistret for TV-spillet FIFA13. Dere er ikke alene. Personlig synes jeg årets spiller virker som et betydelig bedre spill enn forgjengerne.

Her duellerer Manchester City-spillerne i en kjendisturnering:

HTML EMBED

17. Seieren mot Manchester United var ikke bare stor for Tottenham Hotspur, men også for André Villas-Boas. Portugiseren ble ikke tatt imot med åpne armer av alle supporterne da han overtok for Harry Redknapp, men nå er londonklubben på rett vei og da kommer også fansens kjærlighet.

18. Vi var innom det forrige uke, at prestasjonene til Manchester United ikke holdt samme nivå som poengfangsten og dermed burde bekymre sir Alex Ferguson.

- Basert på vår første omgang mot Southampton, første omgang mot Liverpool og første omgang mot Tottenham, har vi en jobb å gjøre, erkjenner Ferguson overfor Daily Telegraph.

19. Gledelig å se Sandro storspille i krigerrollen i Tottenham. Brasilianeren trengte litt tid på å komme i gang, men nå er han virkelig god. Han har en viktig rolle på midtbanen til Tottenham, som ellers består av fabelaktige, offensive spillere som Moussa Dembélé, Gareth Bale og Aaron Lennon. Tottenham har alltid vært et lag det er lett å like, og det gjelder absolutt også 2012/13-utgaven.

20. Andy Carroll kom inn for West Ham mandag kveld, hans første spilleminutter siden skaden han pådro seg i debuten. Igjen viste Carroll seg fra en positiv side. Han er jo som skreddersydd for Sam Allardyce-fotball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.