RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 tanker om Premier League

Foto: Matthew Peters / Getty / All Over Press
Hvem skulle tro at Sir Alex Ferguson ville godta at noen trosset ham?

Hjertelig takk for at du har klikket deg inn på min lille spalte. Dette er ikke en ordinær artikkel med objektiviteten i høysetet, men personlige og subjektive betraktninger rundt verdens beste liga.

Dette er ren underholdning, ment som grunnlag for diskusjon.

I Nettavisen setter vi pris på saklige diskusjoner i kommentarfeltene, så vis respekt for hverandre om dere ønsker å bevege der inn der.

La oss gå i gang.

1. Vi starter med rasismekrangelen. Sir Alex Ferguson tåler sjelden at noen trosser ham, slik Rio Ferdinand gjorde sist helg ved ikke å ikle seg logoen til «Kick It Out»-kampanjen mot rasisme. Når skotten likevel lar det passere, tyder det på at Ferdinand hadde gode grunner til å gjøre det.

- Jeg har hørt på argumentene til Rio og de er ganske overbevisende. Jeg kan forstå hans ståsted, sier Ferguson ifølge Daily Telegraph.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1qu7gp2qxakjz131kg6skueqtz', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-1qu7gp2qxakjz131kg6skueqtz', 'eplayer14');

2. Cyrille Regis, en fryktet spiss for blant andre West Bromwich på 80-tallet, forklarer at mange svarte spillere er forbannet over den milde John Terry-dommen. Chelseas kaptein fikk kun en bot av ukjent størrelse av egen klubb, samt fire kampers utestengelse og en bot på 220.000 pund av det engelske forbundet. De er også forbannet over at det tok et helt år å komme opp med en straff, og at straffen bare var halvparten av hva Luis Suarez fikk.

- Suarez fikk åtte kamper, mens Terry fikk fire. Hva var forskjellen? De hevder det var fordi Suarez sa ordet flere ganger, mens Terry bare sa det én gang? Kom igjen, har vi nulltoleranse eller ikke? stønner Regis.

Min støtte går hundre prosent og uten forbehold til Ferdinand, Regis og de andre som nektet å bli med på kampanjen.

AKSJONERTE: Rio Ferdinand var en av mange spillere som sist helg nektet å ikle seg antirasismeskjortene i protest mot den trege og milde straffen til John Terry.
AKSJONERTE: Rio Ferdinand var en av mange spillere som sist helg nektet å ikle seg antirasismeskjortene i protest mot den trege og milde straffen til John Terry.

3. Det var en interessant situasjon i feltet i forbindelse med den første scoringen på Old Trafford, hvor Wayne Rooney headet ballen i eget nett. Michael Carrick sto på første stolpe og markerte Steven N’Zonzi da Charlie Adam slo et innlegg fra høyre hjørne av gressmatten. Carricks fokus var hovedsakelig på å holde N’Zonzi, og som et resultat av dette klarte ingen av dem å hoppe skikkelig opp. Dette overrasket nok Rooney, for innlegget var såpass lavt at det normalt aldri skulle ha passert første stolpe.

4. Vi i Norge er med rette imponerte over Joshua Kings spill på landslaget. Jeg møtte 20-åringen under bortekampen mot Island og ble positivt overrasket over hvor jordnær han fremsto. Han var ærlig og samtidig respektfull og langt unna så selvtilfreds som unge fotballstjerner har lett for å bli. En veldig god representant for Romsås, rett og slett.

5. King er god nok for Premier League, men Manchester Uniteds kamp mot Stoke viste tydelig hvor vanskelig det er å spille seg inn i startelleveren på Old Trafford. Wayne Rooney scoret to mål og la én målgivende pasning, mens både Robin van Persie og Danny Welbeck scoret ett og spilte fram til ett mål. I bakhånd har Ferguson også Javier Hernandez.

6. I forrige uke intervjuet jeg min tidligere kollega Dag Langerød, som jeg jobbet sammen med i Nettavisens sportsredaksjon i ti år. Han er nå redaktør for United-supporterne i Norge og jobber dermed med United på heltid. Han tror det blir vanskelig for King å få spilletid denne sesongen, men tok opp et godt poeng: King er bare 20 år. Tom Cleverley fikk ikke gjennombruddet sitt i United før han ble 22. Han var tålmodig og belønnes nå med regelmessig spill for United og en plass på det engelske landslaget.

LANDSLAGKOMET: Joshua King har imponert for Drillos.
LANDSLAGKOMET: Joshua King har imponert for Drillos.

7. Chelsea fortjener ros for det klubben gjør på banen, selv om den ikke imponerer så mye utenfor. Roberto Di Matteos vant Champions League med en svært defensiv taktikk i fjor og jeg trodde at dette ville ødelegge klubbens sjanser i Premier League nå, for du kan vinne et cupmesterskap med en defensiv strategi, men sjelden et ligagull. Så feil jeg tok! Anført av Eden Hazard, Fernando Torres og Juan Mata storspiller Chelsea i kamp etter kamp med herlig, offensivt spill. Di Matteo har en stall med strålende spillere, men skal ha ros for den jobben han gjør på Stamford Bridge.

8. Så dere pasningen fra Eden Hazard til Juan Mata i forbindelse med 3-2-målet i 4-2-seieren mot Tottenham på lørdag? Et kunstverk av ypperste klasse.

9. Helgens mest gledelige hendelse var i mine øyne utvilsomt at Jack Wilshere var tilbake i Arsenal-troppen etter sitt skademareritt. Den unge engelskmannen fikk ikke spille, men imponerte og var involvert i begge målene da Arsenal mandag slo Everton 2-1 i en U21-kamp. La oss håpe han holder seg skadefri lenge og kommer i skikkelig form. Det trenger både Arsenal og England.

10. Hva skjer på Carrow Road? Én ting er at Norwich sjokkerte oss med å vinne fortjent mot Arsenal, men at Michael Turner skulle se ut som en midtstopper av Premier League-klasse hadde jeg ikke trodd at jeg skulle få se etter prestasjonene hans tidligere i sesongen.

11. Alexander Tettey ble kåret til banens beste i denne kampen. Han fikk for eksempel karakteren 9 av 10 i The Independent. Det er moro. Trønderen har nok fått en solid dose selvtillit av å prestere så godt mot et slikt klasselag.

12. I kampen mellom Norwich og Arsenal så vi også to av Premier Leagues mest veldrevne klubber. Ifølge The Independent annonserte Norwich på lørdag at klubben gikk med 17 millioner pund i overskudd før skatt forrige regnskapsår. Norwich regner også med å være gjeldsfri før denne sesongen er ferdigspilt.

SNAKKER FORTSATT MED BENITEZ: John Arne Riise bærer ikke nag til mannen som sendte ham på dør i Liverpool.
SNAKKER FORTSATT MED BENITEZ: John Arne Riise bærer ikke nag til mannen som sendte ham på dør i Liverpool.

13. Apropos nordmenn, jeg var nylig i London og besøkte John Arne Riise og Louise Angelica Markussen i forbindelse med Det Store Intervjuet. Et veldig hyggelig besøk. Jeg fikk veldig god tid med ham og satt igjen med en del stoff som ikke ble brukt i artikkelen. Jeg spurte ham blant annet om hvordan han holder motivasjonen oppe år etter år.

- Jeg også har tider hvor jeg er lei av hele tiden å måtte gå på trening, men jeg har verdens beste jobb og kan ikke klage. De slitsomme dagene må jeg bare ignorere. Og jeg har et mål om å nå VM, og da kan jeg ikke dabbe av, hvis jeg skal oppnå det, svarte Riise.

14. Vi snakket også om den mirakuløse seieren mot AC Milan i Champions League-finalen i 2005, da Liverpool vant etter å ha ligget under 0-3 til pause. Dette har det selvsagt vært skrevet mye om. Jeg er litt usikker på hva som er kjent og bekreftet og hva som er ubekreftet her, men Riise fortalte i alle fall at spillerne hørte både fansen synge «You’ll Never Walk Alone» og Gennaro Gattuso juble da de satt i garderoben på 0-3. Fokuset til Liverpool var å unngå tap i andre omgang. Klare 0-0 eller kanskje scoret et mål og vinne andreomgangen 1-0. Det var først da de satte inn 1-3 at troen og håpet begynte å komme. Jeg må bare beklage hvis dette er kjent for alle sammen, men håper det kan være av interesse for noen av dere.

15. Riise fortalte også at han har et veldig godt forhold til Rafael Benitez, noe som overrasket meg. Nå har jeg aldri opplevd å få sparken, men jeg kan ikke se for meg at jeg ville hatt et godt forhold til den sjefen som ga meg det. Riise ble jo solgt av Benitez. Men de to har altså et godt forhold og snakker sammen både via e-poster og SMS.

16. Liverpool gjør en god jobb med Raheem Sterling, har jeg inntrykk av. 17-åringen blir beskyttet mot media og uttaler seg verken etter kamper eller i dokumentarserien «Being: Liverpool». Jeg tror det er klokt. Klubben forsøker å holde de tynne beina hans på bakken, noe som ofte kan være vanskelig når en spiller får sitt gjennombrudd i verdens beste liga som 17-åring.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'ark9d7o28y5t1gju8hl4ixv30', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-ark9d7o28y5t1gju8hl4ixv30', 'eplayer14');

17. Sam Allardyce er en ringrev. Det er bare å gratulere Blackburns eiere med at de klarte å gi ham sparken. Så langt har Allardyce ledet West Ham til 14 poeng og en sjuendeplass. Det er sterkt. West Ham kommer til å falle, men vil neppe havne i nedrykksstriden.

18. Vi har rundt 20 prosent av sesongen og både Reading og Queens Park Rangers står fremdeles uten seier. Det hadde jeg ikke trodd, i alle fall ikke om QPR. Søndag var londonlaget uheldig som ikke vant mot Everton. Det er hakket mindre overraskende at både Chelsea og Manchester City står uten tap så langt.

19. Tidligere i denne spalten har jeg skrytt av Southampton, som har imponert spillemessig mot både City og United fra Manchester. Nigel Adkins må imidlertid få skikk på forsvarsspillet. Etter 1-4-tapet mot West Ham står Southampton med et snitt på 3,0 baklengsmål per ligakamp. Det er latterlig.

20. Roberto Mancini var så engasjert på sidelinjen under Manchester Citys kamp mot West Bromwich at han mistet stemmen. Dermed måtte David Platt gjøre intervjuene etter kampen. Mancini smilte nok likevel, ettersom hans avgjørelse om å sette inn Edin Dzeko som innbytter resulterte i to mål og seier 2-1 mot sesongens kanskje største overraskelseslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere