RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bulgarsk dopingskandale

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Trakk hele vektløfterlandslaget fra OL.

Det bulgarske vektløfterforbundet offentliggjorde fredag at hele elleve av landets vektløftere hadde testet positivt på anabole steroider.

Som en følge av dette har forbundet bestemt at hele vektløfterlandslaget skal nektes deltakelse i årets sommer-OL i Beijing.

Hele landslaget ble dopingtestet i hjemlandet 8. og 9. juni og testene avslørte altså disse dystre resultatene.

- Rett før OL har alle våre håp blitt knust. Alt arbeidet vi har lagt inn føles meningsløst. Tårene som skulle felles foran vårt nasjonale flagg har i stedet blitt erstattet med tårer av frustrasjon, heter det i en pressemelding fra det bulgarske vektløfterforbundet ifølge Reuters.

I kjølvannet av skandalen har den bulgarske olympiske komité bestemt at resten av landets idrettsutøvere skal testes ekstra grundig.

- Det er bedre å vinne få medaljer på ærlig vis, enn å vinne medaljer på grunn av juks, uttaler den olympiske komiteen i en pressemelding.

Dette er imidlertid ikke første gang Bulgaria er gjenstand for en dopingskandale. Under Sydney-OL i 2000, ble landet fratatt tre gullmedaljer etter dopingavsløringer.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere