RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Får ikke tillit i Vålerenga

Sist oppdatert:
- Jeg føler jeg fortjener litt spilletid, sier Rune Lange.

VALLHALL (Nettavisen): Skadehelvete. Det er ordet som kanskje best beskriver Rune Langes karriere i Vålerenga. Joda, han står med totalt 17 kamper for Oslo-klubben, men det er skadene han huskes for. I våres kom han tilbake etter en skade som holdt ham ute av spill i godt over et halvt år.

Samtidig glemmer nok de fleste at nordlendingen kun tre ganger har spilt 90 hele minutter for klubben. På de tre kampene har han kvittert med to mål.

- Jeg vet at hvis jeg kommer i form så vil jeg score mål. Det har jeg alltid gjort. Jeg har startet fire kamper for Vålerenga. Jeg scoret to mål i de kampene. Men jeg trenger kamptrening. Får jeg det ser jeg ingen grunn til at jeg ikke fortsetter å score mål i karrieren, sier han til Nettavisen.

Men spilletid og tillit ser det ikke ut til at han får i Vålerenga. Så langt i år har han ikke fått A-lagskamper. Til tross for en skadefri tilværelse i flere måneder har han i det siste heller ikke vært en del av A-troppen på kampdag. I stedet har 31-åringen måttet nøye seg med snaut ti reservelagskamper og to mål der.

I siste reservekamp måtte han til og med spille midtstopper - for at Vålerengas utsatte reservelag skulle tette igjen bakover. Og å spille midtstopper på reservelaget hjelper ikke akkurat for en spiss som trenger kamptrening på høyeste nivå.

- Skjønner tegningen
- Tillit? Nei, det ser ikke ut som jeg får det, sier han til Nettavisen.

- Har du hatt noen samtaler med dem om fremtiden?

- Nei. Foreløpig ikke.

- Hva gjør du hvis du ikke får tillit også videre?

- I en tropp på over 20 spillere er det vanskelig å gi alle tillit. Treneren må uansett bestemme hvem han har mest tro på. Jeg skal uansett gjøre mitt beste. Blir jeg ikke plukket opp skal jeg støtte opp om å backe de andre.

- Proff
VIF-trener Tor Ole Skullerud vil ikke si så mye om Lange.

- Evalueringen tar vi internt. Den tar vi ikke i Nettavisen. Men det jeg kan si er at Rune Lange er en gjennomført profesjonell fotballspiller som hver dag gir alt på treningsfeltet. Sånn sett unner jeg ham å lykkes, sier han.

Lange nærmer seg nå ett helt år uten spilletid for VIFs A-lag. Forrige A-kamp var 2. august 2007 - i Uefa-cupen mot Flora.

- Det er blitt mye alternativ trening. Noen ganger har det vært tungt, men i det siste har jeg merket fremgang. Da går det lettere, sier han.

Og håper på én eneste sjanse i Martin Andresens Vålerenga.

Den får han imidlertid ikke søndag. Mot Stabæk er han nok en gang utelatt fra VIF-troppen.

Følg Tippeliga-runden og VIF-Stabæk fra minutt til minutt i Nettavisens livesystem søndag 18.00.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere