RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar for Stabæk

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Stabæk har sikret seg Somen A. Tchoyis erstatter.

Svenske Pontus Farnerud er nå offisielt klar for serielederen. 28-åringen har en fortid i Monaco og Strasbourg, men kommer nå på fri transfer fra portugisiske Sporting Lisboa.

Farnerud skal etter planen trene med Stabæk allerede kommende lørdag. Det vil også klubbens andre nyerverv, islandske Palmi Palmason.

- Det er viktig for oss at vi har fått på plass både Pontus og Pálmi Rafn Pálmason. Nå har vi fått to landslagsspillere på to uker. Det er kjempeviktig, ettersom Somen har dratt og Anthony (Annan) sannsynligvis forsvinner, sier Lars Bohinen til Nettavisen.

Han vil ikke si noe om at dette er serielederens siste kjøp i dette overgangsvinduet. Men påpeker at klubben ser etter en løsning i forsvarsrekka.

Trener Jan Jönsson er overbevist om at Farnerud passer godt til Stabæks fotballfilosofi.

- Jeg tror han skal passe bra inn. Han har erfaring fra spill i Europa og da jeg fikk høre at han kunne tenke seg Skandinavia, mente jeg at vi burde være et bra alternativ og vi er glade for at han syntes det.

- Hvor viktig er det å få inn en forsterkning på midtbanen?

- Det er viktig. Vi vil gjerne være med en stund på tre arenaer; i cupen, europacupen og Tippeligaen. Vi har visst at vi trengte å forsterke. Vi har med litt tur og litt dyktighet klart oss unna alt for mye skader de siste årene, men nå har vi fått litt skader og det sliter på laget. Vi trenger dekning. Men vi vil være nøye (på overgangsmarkedet) og derfor har det tatt tid, sier Jönsson til Nettavisen.

- Hvor raskt vil Pontus bli kampklar?

- Han kan trenge litt tid, men jeg tror ikke han trenger så mye. Han har trent med Sporting Lisboa i deres sesongoppkjøring. Selv om han ikke spilte så mange kamper forrige sesong, håper jeg faktisk at det kan være til vår fordel. Det gjenstår å se hvor mye tid han trenger, det gjenstår nok litt.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere