RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Panzer-duoen er gjenforent

Foto: Tor Richardsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
I 2004 slapp Vålerenga inn minst mål i Norge. Nå drømmer stopperduoen om å finne godfølelsen igjen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA-TROMSØ 0-0: Kjetil Wæhler og Erik Hagen var en levende vegg for fire år siden. Kun 22 mål slapp Vålerenga inn i sølvsesongen, ni færre en Lyn som var Tippeligaens nest gjerrigste lag i 2004. Samarbeidet med landslagsstopperen er noe Kjetil Wæhler husker med glede.

- Vi utfylte hverandre bra, og hadde et veldig godt samarbeid, skryter VIF-stopperen.

- Jeg håper virkelig vi finner tilbake til godfølelsen fra den gang.

Drømte om Panzer-gjensyn
Oslo-laget var svært nære ved å stoppe Rosenborgs Tippeliga-dominans med Panzer og Wæhler på stopperplass. De hadde færrest tap i Tippeligaen (fire), færrest innslupne mål (22), og flest poeng (48). Problemet var bare at trønderne hadde like mange, og da de to lagene sto likt i antall plussmål, trakk Trondheims-laget det lengste strået med flere scorede mål med sine 52 mot Vålerengas 40. Dermed måtte man vente ytterligere et år på å få seriegullet til Oslos østkant.

- Men 2004 var uansett en veldig god sesong, minnes Wæhler.

- Vi kjenner hverandre godt, hadde en god tone og spøkte mye utpå banen. Den gangen Erik forlot klubben, sa jeg at det hadde vært hyggelig om vi hadde fått spille sammen igjen.

Byttet landslagsplass to ganger
Det skulle ta fire år. På landslaget har de to gamle lagkompisene bare hilst på hverandre på langsiden.

- To ganger har jeg faktisk kommet inn som innbytter for Erik – mot Sveits og Brasil. Vi har aldri spilt på landslaget sammen, forteller Wæhler til Nettavisen.

Men nå er altså stopperkollegaen endelig på plass igjen.

- Men jeg lurer bare på hva slags form han er i. Jeg pratet med (landslagstrener) Åge Hareide under kampen mot Tromsø, men han hadde heller ikke fått tak i ham i den siste tiden. Det blir jo spennende, sier den gamle Lyn-spilleren, uten at han er redd for VIFs bakre rekker om det skulle ta tid å få fart på Panzeren.

- André Muri er veldig god når han får tillit, og har gjort sine saker bra den siste tiden. Han er en meget seriøs kar, skryter Wæhler av sin andre stopperkollega.

Usikker på Hagen-formen
Noen bombe vil det likevel ikke være om Erik Hagen får en kjapp inntreden på Vålerenga-laget, men også i Vålerengas sportslige ledelse er man noe usikker på hvordan det er med formen til landslagsstopperen.

- Han har løpt en del hjemme, smiler Jan Erik Aalbu og Martin Andresen, vel vitende om at han ikke har trent med noe lag siden begynnelsen av mai.

Jubler over nysigneringene
Ingen av dem tør spå når Hagen er på plass for fullt, men VIF-duoen er uansett svært fornøyd med de to signeringene som ble presentert til øredøvende jubel før Tromsø-kampen.

- Luton er en goalgetter, med et svært godt målsnitt. At han også har lyktes tidligere i Skandinavia er et godt tegn, mener Martin Andresen.

- Og Hagen er vokste veldig i Zenit, og er svært populær i Vålerenga, forteller Aalbu, noe som Freddy dos Santos er kjapp med å bekrefte.

- En herlig kar. Jeg gleder meg veldig til han kommer tilbake, sier forsvarskollegaen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere