RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21 år eldre enn lagvenninnen

Foto: Palle Hedemann / SCANPIX
Sist oppdatert:
Ausra Fridrikas har i en årrekke vært blant verdens beste håndballspillere. Nå er hun i Østerrikes EM-tropp, sammen med 21 år yngre Nina Caroline Gramann.

Ausra Fridrikas har spilt landslagshåndball for tre ulike nasjoner. Først Sovjetunionen, så Litauen, før hun endret statsborgerskap til østerriksk midt på 1990-tallet.

Nå er hun i Østerrikes EM-tropp og er den østerrikerne må stole på dersom de skal gjøre det skarpt i Ungarn.

37-åringen er kåret til verdens beste spiller flere ganger. Allerede i 1990 ble hun verdensmester med Sovjetunionen. Hennes lagvenninne i EM, Nina Caroline Gramann var den gangen bare to år gammel.

Gramann er med sine 16 år den yngste i Østerrikes bruttotropp. Det er heller tvilsomt at hun blir med til selve mesterskapet.

Hun er likevel ikke den yngste spilleren som er meldt opp til EHF til mesterskapet. Kroatias Jelena Grubisic er født 20. januar 1989 og er bare 15 år gammel. Men hun er allerede strøket fra den endelige troppen til EM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere