RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lange til Tromsø

Foto: Erik Johansen/Scanpix
Sist oppdatert:
- Vi er kjempefornøyd, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen til Nettavisen.

Rune Lange har slitt med spilletid i Vålerenga denne sesongen og aldri blitt noen skikkelig suksess i osloklubben.

Nå vender spissen tilbake til gamleklubben Tromsø, der han banket inn mål på bestillingen i perioden 1997-2000.

Låneavtale
Vålerenga og Tromsø kom torsdag til enighet om en utlånsavtale som varer ut 2008. «Gutan» har også sikret seg en opsjon på å kjøpe spissen, etter at låneperioden er over. De må imidlertid bestemme seg innen 15. oktober om de ønsker å kjøpe Lange.

- Vi har aldri lagt skjul på at vi kunne tenke oss å få Rune tilbake til Tromsø. Vi vet hva Rune står for og hva han er i stand til å levere på fotballbanen

- Rune er en forsterkning for ethvert lag med ambisjoner når han er frisk og i form. Vi tror at Rune vil bidra positivt for laget i de resterende kampene når han får sjansen”, sier sportsdirektør i Tromsø Morten Kræmer til klubbens hjemmesider.

Tippeligaklubben håper at spissen vil være spilleklar allerede til mandagens toppkamp mot Fredrikstad.

Rune Lange.
Rune Lange.

Lange er et kjent fjes på Alfheim. I perioden 1997-2000 spilte den tidligere Club Brugge-spilleren 72 kamper for klubben og scoret hele 50 mål.

Rutinert spiss
Tromsø-trener Steinar Nilsen legger ikke skjul på at han er veldig fornøyd med den nye tilveksten i troppen og mener at Langes rutine kan bli viktig i serieinnspurten.

- Vi er kjempefornøyd med denne signeringen. Det var viktig for oss å få inn en rutinert spiss som kan være med å konkurrere om en plass i troppen vår.

- Vi sliter med mange skadeproblemer og derfor er det ekstra bra at vi har fått en så erfaren spiss på plass. Han er jo utvilsomt også en populær signering for fansen.

- Det er viktig at vi får Rune klar til kampen mot Fredrikstad. Vi gleder oss til den kampen og håper å stille et slagkraftig mannskap, sier Nilsen til Nettavisen.

Moldskred skadet
Rune Langes ankomst i Tromsø er godt nytt for klubben, som sliter med skader på en rekke sentrale angrepsspillere om dagen.

Veteranen Sigurd Rushfeldt er ute med en ankelskade, mens Morten Moldskred pådro seg en strekk i hofteleddslysken under onsdagens tippeligaoppgjør mot Ham-Kam.

Tromsøs fysioterapeut Bjørn Vidar Stenersen kan fortsatt ikke bekrefte hvor lenge spissen blir ute.

- Han skal til en MR-undersøkelse i morgen tidlig, men har trolig fått seg en liten strekk i hofteleddslysken. Han kan være ute i alt fra fem dager til to uker, sier Stenersen til Nettavisen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere