RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torres reddet Liverpool

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Robbie Keane imponerte ingen - men det gjorde Fernando Torres! Les alt om Premier League-starten her!

Mens dyrkjøpte Robbie Keane ble byttet ut drøyt midtveis i andre omgang - uten å ha imponert noen i sin første ligakamp for Liverpool - ble Fernando Torres matchvinner.

Med god hjelp fra Xabi Alonso.

Det er ingen hemmelighet at Rafael Benitez ønsket å kvitte seg med Xabi Alonso i sommer for å finansiere kjøpet av Gareth Barry.

Både eierne og fansen i Liverpool satte foten ned.

Effektiv Torres
Det skal Rafael Benitez være glad for akkurat nå, for takket være innbytter Xabi Alonso kunne Fernando Torres sette inn kampens eneste mål da Sunderland ble slått på Stadium of Light lørdag kveld.

Det var ikke en spesielt vanskelig pasning han slo, den gikk rett fram og var i grunnen litt vanskelig å ta imot, men den var et godt eksempel på det som gjør Xabi Alonso til en strålende fotballspiller; Pasningen ble slått på første berøring, hardt, på halvspretten og forbi flere Sunderland-spillere.

Klassisk Alonso. Og etterpå fikk vi se klassisk Fernando Torres.

Den spanske stjernespissen vendte opp, la ballen til rette og hamret den presist inn i mål nede ved Craig Gordons høyre stolperot. Utagbart.

Liverpool fikk dermed med seg full poengpott fra sesongens første Premier League-runde. Det var ingen selvfølge for de som så denne kampen.

(artikkelen fortsetter)

104 års ventetid over
Brede Hangeland og Fulham ble ofrene for Hull Citys første seier på toppnivå i England.

Ingen hevet et øyebryn da Fulham tok ledelsen i sesongpremieren i Premier League, selv om det skjedde på bortebane. Motstanderen, Hull City, spilte tross alt sin første seriekamp noensinne på øverste nivå i England.

Seol Ki-Hyeon scoret for Fulham etter bare åtte minutters spill. Men sannelig utlignet ikke Hull bare et kvarter senere, gjennom nykommeren Geovanni.

Brasilianeren kom i sommer fra Manchester City, hvor han startet bra før han etter hvert stort sett ble sittende på innbytterbenken.

I Hull City er han en av stjernene.

Rundt ti minutter før full tid satte Caleb Folan inn seiersmålet, selvsagt til øredøvende jubel på KC Stadium i Hull.

(artikkelen fortsetter)

Av de tre lagene som rykket opp til Premier League i fjor, var Hull det svakeste. Først etter en dramatisk playoff-finale sikret Hull opprykket, mens WBA og Stoke rykket opp direkte gjennom henholdsvis første- og andreplass i mesterskapsserien.

Stoke fikk juling
Likevel var det Hull som åpnet best i Premier League av nykommerne. WBA imponerte for så vidt mot Arsenal, men tapte 0-1, mens Stoke fikk skikkelig juling av Bolton.

Gretar Rafn Steinsson, Kevin Davies og Johan Elmander scoret hvert sitt mål for Bolton i første omgang mot Stoke, men nykommeren slapp ytterligere ydmykelse i andre omgang. Ricardo Fuller reduserte for Stoke på overtid.

Islandske Gretar Steinsson sto ganske sikkert for rundens mål. Høyrebacken banket til på volley ute ved sidelinjen, snaut 20 meter fra cornerflagget, og sendte ballen i en bue over Stokes keeper og inn i motsatt kryss!

(artikkelen fortsetter)

Paul Ince vant sin første ligakamp som manager i Blackburn takket være Andre Oijers 3-2-mål over tre minutter på overtid, mens West Ham vant 2-1 over Wigan etter to mål av Dean Ashton.

Tap for Tottenham
Tottenham fikk en vond start på sesongen med 0-2 borte mot Middlesbrough i en kamp hvor David Wheater og Mido scoret hvert sitt mål i løpet av kampens siste 20 minutter.

Dimitar Berbatov satt på benken for Tottenham, noe som styrker både snakket om og sjansene for at bulgareren selges til Manchester United.

Arsenal innfridde som nevnt i sesongens første Premier League-kamp, i alle fall poengmessig. Men WBA ga londonlaget god motstand og blir sannsynligvis ingen kasteball denne sesongen. Nettavisen har tippet at laget kommer til klare seg unna nedrykk med et nødskrik.

PS! Morten Gamst Pedersen spilte 75 minutter for Blackburn, mens Erik Nevland kom inn som innbytter for Fulham fem minutter før slutt. Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham.

Les saken: Matchvinner i Arsenal-debuten

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Ny sesong i Managerleague

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere