RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir seg som Viking-trener

Sist oppdatert:
STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Kjell Inge Olsen trekker seg som trener i Viking. - Jeg har ikke klart å finne drivkraft til å fortsatte, fortalte han på en pressekonferanse i ettermiddag.

Olsen meddelte mandag styret i Viking at han trekker seg «av personlige årsaker», og at han ikke klarer å finne drivkraft til å fortsette. Olsen har fått mye kritikk i sin tid som trener for Viking.

- Jeg har ikke hatt den evnen til å påvirke spillergruppen som jeg gjerne skulle hatt. Viking er en så viktig aktør i regionen at de fortjener bedre, sier Olsen.

- Dette er en tanke jeg har gått og balt med i en måneds tid. Jeg hadde behov for å få Tromsø-tapet på litt avstand for å kunne tenke rasjonelt. Nå har jeg det, sier Olsen som tok den endelige beslutningen i går kveld.

Ifølge Olsen er ikke konflikt i spillergruppen noen årsak til avgangen. Det handler mer om det han kaller "manglende evne til å påvirke".

- Jeg føler ikke at jeg har vært i stand til å trenge gjennom til spillerne på den måten som jeg gjerne skulle. Kanskje jeg hadde håpet på en åpnere linje med dem.

Viking-formann Ole Rugland beklager sterkt Olsens avgang.

- Vi er lei oss for at han går av, og har prøvd å påvirke ham til å fortsette. Men dette er en personlig avgjørelse som vi må respektere, sier han.

Ingen i Viking-ledelsen vil kommentere hvem som er aktuelle kandidater til å overta jobben. Inntil videre vil Bjarne Berntsen ha det sportslige ansvaret.

- Vi kommer ikke til å endre syn på hvilken type trener vi ønsker oss. Våre målsetninger forblir de samme, sier Rugland.

Viking skuffet i Olsens første sesong som trener og åpnet årets sesong med 0-4 for Tromsø. Det er viden kjent at flere spillere har vært misfornøyd med Olsens ledelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere