RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tessems trenersuksess

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Sist oppdatert:
Jo Tessem har fått en kanonstart som trener i England. Lyn-jobben vil han imidlertid ikke ha – ennå.

Jo Tessem har hatt et langt og innholdsrikt fotballiv, med godt over 300 seriekamper bak seg i klubber som Lyn, Molde, Southampton, Millwall og Bournemouth. Sin siste proffkamp kom i begynnelsen av april, da Bournemouth satte inn en imponerende sluttspurt i den engelske førstedivisjonen. Seks strake seirer ble det, hadde man også vunnet den syvende og siste seriekampen, ville Kevin Bonds mannskap holdt seg på det tredje høyeste nivået.

Slik gikk det ikke, Bournemouth måtte nøye seg med 1-1 mot Carlisle. Sørkystlaget rykket ned, og Jo Tessem forsvant ut dørene på Dean Court.

Sjef i Totton & Eling
Og til tross for interesse fra flere klubber, noen nye dører for egen spillerkarriere har 36-åringen ennå ikke åpnet seg. Derimot har han prøvd seg i et helt nytt yrke de siste månedene – som fotballtrener.

Totton & Eling heter laget, og ikke tro at du har mistet all fotballkompetanse om du ikke klarer å plassere dem i seriehierarkiet. Selv ikke Tessem selv vet helt hvor de hører hjemme, men en kjapp titt på verdensveven viser at de spiller i Wessex League Division One, på det tiende høyeste nivået i det engelske seriesystemet.

Trenersuksess
Der gjør de det til gjengjeld så bra at den gamle Lyn-helten nå vurderer å gå videre med trenergjerningen.

- Ja, det har vært en god opplevelse.

- Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger. Vi leder dessuten ligaen, og selv om alle spillerne våre spiller vederlagsfritt, møter vi mange lag som er mer proffe enn oss og med lønnede spillere.

Selv har Tessem tidligere understreket at han anså en trenerkarriere som temmelig uaktuelt. Nå har pipa fått en helt annen lyd.

- Jeg trives med dette, innrømmer den målfarlige midtbanespilleren.

- Nå har jeg fått kjent litt på hvordan det er å jobbe på lavere nivå, og jeg mener at med min bakgrunn fra forsvaret og politihøyskolen så har jeg lært mye om hvordan man skal forholde seg til mennesker og få det beste ut av dem.

Vurderer trenerutdannelse
Det betyr at Tessem nå teller på knappene og vurderer om han skal få seg en formell trenerutdannelse.

- Egentlig er ikke så bekymret for den trenerutdannelsen, med min bakgrunn og erfaring så tror jeg at jeg har det meste av det jeg trenger.

- Men skal jeg på høyere nivå, så må jeg jo ha den – så får vi jo se om jeg får bruk for den.

Sine sterke følelser for Lyn har Tessem aldri lagt skjul på. Han ser gjerne for seg en retur til klubben hvor fotballeventyret startet på midten av 90-tallet, men han vil ikke lansere seg selv som noen kandidat til trenerjobben når Henning Berg snart mønstrer av.

- Akkurat nå er det uaktuelt, de bør nok se seg om etter noen andre.

- Men jeg liker Lyn godt, og har sagt at en eller annen gang kunne jeg tenke meg å jobbe for klubben igjen. Jeg mener den har et kjempepotensial, og det hadde vært meget interessant å komme tilbake i en eller annen stilling - for eksempel ved å jobbe med unge spillere.

Kan fortsette spillerkarrieren
Før den tid må Tessem bestemme seg for om han skal legge fotballskoa på hylla for godt. Men selv om han innrømmer hans fotballkarriere snart er over - i en alder av 36 år - så har han ennå ikke helt gitt opp tanken om å fortsette utenlandseventyret litt til.

- Formen er god, jeg trener hver dag og har også spilt noen oppvisningskamper. Det er fortsatt noen klubber i ligasystemet som er interesserte, og til helgen skal jeg blant annet å se på forholdene i én av klubbene.

- Men selv om jeg også har noen andre følere ute, så er jeg nær ved å legge opp, innrømmer Tessem overfor Nettavisen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere