RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/SCANPIX

223,5 meter!

Sist oppdatert:
Johan Remen Evensen fulgte Anders Jacobsen på pallen etter monstersvev.

Ingen over, ingen ved siden av - i alle fall ikke i andreomgangen.

Riktignok var han litt heldig med oppdriften, men Johan Remen Evensen viste samtidig hva som bor i ham, da han slo til med et monstersvev på 223,5 meter. Med et førstehopp på 211,5 meter, holdt det til en tredjeplass for Remen Evensen.

Les også:Disse hopper VM

Sterk Jacobsen
Han ble likevel ikke beste nordmann.

I tett snødrev demonstrerte Anders Jacobsen at han kan å fly. I fredagens kvalifisering i Oberstdorf svevde han 218 meter.

Den bragden kopierte han i førsteomgangen i skiflygingsrennet lørdag, og under vanskelige forhold - Jacobsen måtte vente lenge før han fikk hoppe - ble det 212,5 meter i finaleomgangen. Det ga ham en andreplass.

- Det var en helt fantastisk dag for oss. Nå ser det veldig bra ut for framtiden, men vi må samtidig ta dette steg for steg. Nå har vi hatt en virkelig god dag, men vi må fortsette slik også framover, sa landslagstrener Mika Kojonkoski til NTB etter rennet.

Olli til topps
Nordmennene gjorde det skarpt, men aller best var finske Harri Olli - hopperen som i fjor ble like kjent for diverse krumspring utenfor bakken - slo like gjerne til med 225,5 meter og ny bakkerekord. Han fulgte opp med 216 meter, og gikk til topps.

Anders Bardal ble nummer sju, Roar Ljøkelsøy nummer 13, Bjørn Einar Romøren 16, Vegard Haukø Sklett 18 og Tom Hilde nummer 24.

Den sterke, norske innsatsen betyr også at Norge gikk rett i tet i Team Tour. En seier der vil bety 100.000 euro til hopplandslaget.

Se her for fullstendige resultater (ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere