RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konflikt og jubel for VIF

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
I verste fall kan Vålerenga hindre seg selv i å få en europacupplass.

Vålerenga-Odd 2-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): De var det beste laget, hamret løs på Odd-målet med en intensitet som knapt er blitt sett på landslagsarenaen siden San Marino var rundingsbøyer i 1992 - og vant fortjent. VIF er i cupfinalen.

Dermed har Vålerenga gjort halve jobben for å klare et av sesongens hovedmål – europacupspill neste sesong. Paradoksalt nok kan de komme til å hindre sitt eget mål i sesongens nest siste serierunde.

Stabæk-paradokset
26. oktober reiser nemlig Vålerenga til Nadderud for å spille seriekamp mot Stabæk. Med tap for Oslo-laget kan Stabæk bli seriemestre, og dermed er Vålerenga kvalifisert for neste års Uefa-cup. Men med VIF-seier risikerer man at serietittelen forsvinner fra Nadderud – og dermed MÅ Vålerenga vinne cupfinalen 9. november for å få internasjonal matching kommende sesong.

dos Santos har løsningen
På Ullevaal Stadion innrømmer man at det er en konflikt, men Freddy dos Santos har vinn-vinn-situasjonen klar.

- Kanskje jeg bare skal prate med noen av gutta der i forkant. Så kan de få vinne seriekampen mot at vi får vinne cupfinalen, fleiper Vålerenga-spilleren.

- Nei da, jeg bare tuller, skynder dos Santos seg å legge til.

Se høydepunkter fra kampen her. Saken fortsetter under videovinduet.

264700

Fullt så spøkefull er ikke Martin Andresen. Han ser selv dilemmaet, men levner ingen tvil om hva man kommer til å gjøre.

- Vi holder med Stabæk i serieinnspurten.

- Men når vi går ut på banen, så er det for å vinne. Også mot Stabæk, understreker VIF-treneren.

Årsbeste av VIF
Det så man også til gangs i semfinaleoppgjøret mot Odd. Sjelden har man sett et mer innbitt Vålerenga-lag, og før pausen spilte de sin klart beste kamp - eller omgang - for sesongen. Ikke en gang da Kenneth Dokken dunket inn et totalt ufortjent ledermål for bortelaget etter 23. minutters spill stoppet et sjelden velfungerende VIF-maskineri.

Hjemmelaget fortsatte å male på, og bare åtte minutter senere fikk endelig Mohammed Abdellaoue lærkula innenfor treverket. Da hadde Vålerenga allerede hatt seks kvalifiserte målsjanser, og flere skulle komme. Bare en av dem ble utnyttet, da Bengt Sæternes fikk kranglet inn 2-1 syv minutter før pause.

- VIF vinner fortjent
Det holdt. Cupfinalen er sikret, og Dag-Eilev Fagermo innrømmer at det var helt på sin plass.

- Vålerenga vinner fortjent i dag, og det er bare utrolig keeperspill som gjør at det ikke blir mer enn 2-1, mener Odd-treneren.

Det er fire ganger cupfinalist Anders Rambekk helt enig med sjefen om.

- De var litt bedre enn oss i dag. Det eneste som var dumt, var at målene deres kom så fort etter at vi tok ledelsen.

Skuffelsen var likevel ikke stor for den eneste spilleren på banen som var med å vinne fjorårets cupfinale – da for Lillestrøm.

- Dette var egentlig en bonus for oss. Opprykk er det store målet, sier Rambekk til Nettavisen.

- Fjernet noen mursteiner
Vålerenga har på sin side slitt mye med å nå sine målsettinger for sesongen, men en cupfinaleplass er et stort plaster på såret.

- Det føles som om det er fjernet noen mursteiner fra skuldrene våre nå. Folk var utrolig glade der inne etterpå, forteller Martin Andresen.

- Men det er dobbelt så moro å vinne finalen, som å komme dit, er Freddy dos Santos kjapp med å legge til.

Så får vi se den 9. november hvor mye moro det blir i årets Vålerenga-leir. Da møtes nemlig Stabæk og Vålerenga i cupfinalen på Ullevaal Stadion.

PS. Det har tidligere hersket en del tvil om hva som vil skje med den tapende cupfinalisten hvis Stabæk vinner cupen, men ikke serien. I en SMS til Nettavisen skriver Roger Solheim, informasjonssjef i Norges Fotballforbund, at den siste plassen i Uefa-cupen da vil gå til lag nummer fire i serien.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere