RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lunds tivoli

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
BRANN STADION (TV2 Nettavisen): Etter en nitrist og kjedelig første omgang endret alt seg i løpet av ti minutter ut i de siste 45 minuttene. Hovedrollen hadde Brann-innbytteren Thomas Lund.

BRANN - FREDRIKSTAD 4-2: Etter 56 minutter, og på stillingen 0-0, takket Kristian Ystaas for seg. Inn kom Thomas Lund, som i onsdagens cup-kamp mot Hødd scoret to mål. Ti minutter senere var Fredrikstad redusert til ti mann og Brann ledet 3-1.

Kampfakta og spillerbørs

- Dette er det man drømmer om, innrømmer helten etter kampen.

- Det å komme inn som reserve og bli så delaktig som jeg var i kveld er bare utrolig gøy, fortsetter den tidligere Åsane-storscoreren.

Straffesituasjon
Etter bare et minutt på banen skaffer han Brann et noe tvilsomt straffespark. Roger Helland blir utvist og Robbie Winters sender hjemmelaget i føringen med et noe heldig nettkjenning. Men var det straffe?

- Ja, jeg mener det, sier Lund.

- Jeg kommer igjennom og får en dytt som er kraftig nok til at jeg går i bakken, forklarer han.

- Men hadde jeg vært dommer ville jeg ikke vist han ut, men reglene sier vel at han må gjøre det, fortsetter to mål-scoreren.

Gjestene fra Fredrikstad var langt ifra enig med Lund, og mente at dommeren dummet seg ut.

- Det var en merkelig avgjørelse, sier en noe irriter Knut Thorbjørn Eggen.

- Situasjonen ble avgjørende for vår innsats i denne kampen, og selv om vi utlignet like etter straffesparket deres klarte vi ikke å holde ut hele kampen.

Rødt kort
Syndebukken selv, Roger Helland, skjønte ikke hvorfor dommeren blåste.

- Jeg har kontakt med Lund, men han faller fordi han bommer på ballen i det han skal skyte, hevder den tidligere Brann-stopperen.

- Da han blåste straffespark skjønte jeg også at jeg ville få rødt kort, fortsetter Helland.

- Det var utrolig synd for jeg synes vi spilte bra i dag, og jeg tror vi kunne hatt gode sjanser til et godt resultat hadde det ikke vært for straffe-situasjonen.

Dagens dommer, Tommy Skjerven, var klokkeklar i sin avgjørelse.

- Der og da følte jeg helt klart at det var straffe og reglene sier at da blir det også rødt kort, beklager han seg.

- Jeg følger bare reglene og er Fredrikstad-spillerne uenig med meg får de bare være det, fortsetter han.

- Jeg var i alle fall aldri i tvil, konstaterer han.

Kan fortsatt
Håkan Søderstjerna utlignet med en heldig scoring like etter Winters straffespark, men alt kom i skyggen av luringen Lund. Først headet han inn 2-1 ved bakerste stolpe, før han på mirakuløst vis får ballen i mål etter en bakover-heading fra åtte meter.

- Jeg ser ingenting akkurat da, men erfaringsmessig vet man jo sånn omtrent hvor målet er, smiler den rutinerte spissen.

- Jobben min går jo ut på å score mål og det betyr mye for meg at jeg viser Bergens-publikummet at jeg fortsatt kan, avslutter Brann-helten.

Raymond Kvisvik scoret Branns fjerde mål, før Ragnvald Soma klarte å sende ballen forbi Ivar Rønningen med ett godt gammeldags sleivspark.

- Jeg sa før kampen at jeg skulle lage et mål for Roy Wassberg som fikk en sønn i går, så denne scoringen dedikerer jeg til Roy og hans kjære, smiler Kvisvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere