RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ikke slutte å ha det artig

Foto: Anders Skjerdingstad
Sist oppdatert:
Therese Johaug hadde ikke drømt om konsekvensene av uskyldig moro.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Det var under landslagssamlingen i Val Senales i oktober, Johaug sammen med Kristin Størmer Steira og Ingri Aunet Tyldum kom på at de skulle fordrive litt dødtid med å spille inn musikkvideo.

Låtvalget falt på Skippagurra Babylon, og antrukket i rosa superundertøy slo jentene seg løs foran kamera i de italienske skoger.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen sørget for å legge ut den humoristiske videoen på YouTube, og fredag ettermiddag la Nettavisen den ut for våre lesere.

Veien var da kort videre til VG Nett. Og i helga ble videoen en vinner blant norske nettavislesere.

Krass kritikk
Alt var fryd og gammen helt til Skiippagurrafestivalen rykket ut med en pressemelding med krass kritikk av sprellet.

- Det som gjør at vi reagerer, er at innslag som dette bidrar til direkte feilinformasjon, og bidrar til å tegne et bilde av Skiippagurra som ikke lenger er riktig, sa daglig leder for festivalen, Øyvind Stangnes, til Nordlys.

Og det skulle bli mer. For tirsdag rykket også Krisesentersekretariatet ut i VG Nett med refs av langrennsjentene.

- Dette synes vi ikke er noe morsomt. Videoen opprettholder myter og holdninger vi har til kvinner fra Russland, sa en opprørt Tove Smaadahl til nettstedet, og oppfordret jentene til å beklage.

- Helt Texas
- Det har vært helt Texas denne uka, sier Therese Johaug.

Nettavisen møter Dalsbygd-jenta på Beitostølen onsdag ettermiddag, der landslaget nå er samlet for å forberede seg til helgens sesongåpning.

Hun innrømmer at trioen ikke hadde drømt om konsekvensene av videoen.

- Hvis noen føler seg støtt, så beklager vi selvfølgelig det. Men vi hadde i hvert fall ikke tanker om at vi skulle såre noen. Det var bare for moro, så jeg er overrasket over de voldsomme reaksjonene.

(Les videre under bildet)

- Internett er farlig
- Kommer dere til å tenke dere om to ganger før dere gjør lignende stunt i framtida?

- Vi kan ikke slutte å ha det artig på samling. Men det ser ut som vi må bli flinkere til å holde ting internt, sier Johaug.

Hun får full støtte fra flere hold.

- Uskyldig moro. Jeg er veldig overrasket over at der er blitt så mye oppstyr. Jeg føler vel kanskje jentene har fått mer trøbbel enn de hadde fortjent, sier Anders Aukland.

- Jeg tenker at internett er farlig! Selv uskyldige ting kan skape mye oppstyr når media begynner å lage vinklinger, fastslår Jens Arne Svartedal.

Positive reaksjoner
Sportssjef Åge Skinstad rister litt på hodet av hele situasjonen.

- Hvis noen føler seg trakassert av videoen, beklager vi selvfølgelig det. Men vi beklager ikke at jentene laget videoen. Dette var kun ment som et morsomt påfunn, og det tror jeg de fleste skjønner, sier Skinstad til Nettavisen.

Han mener også enkelte medier har bidratt til å dra det hele ut av proporsjoner. Selv har Skinstad brukt videoen som humoristisk innslag i foredragssammenheng – med stor suksess.

- Jeg har fått veldig mange reaksjoner denne uka, og de aller, aller fleste har vært positive. Men det har også vært et par negative, bekrefter Åge Skinstad.

Nettavisen følger sesongåpningen på Beitostølen tett hele uka.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere