Gå til sidens hovedinnhold

24-jakten er i gang

Thomas Sørum sa takk for sist til gamle lagkamerater.

HAUGESUND - STRØMSGODSET 2-2:

I 2008 ble Thomas Sørum degradert til førstedivisjonsfotball i Haugesund, da Strømsgodset ikke ville satse på spissen fra deres egen by.

I fjor scoret slo han tilbake og scoret 24 mål for Haugesund i Adeccoligaen, men etter en «forsvarskamp» mot Brann forrige helg, konstaterte Thomas Sørum at det ville bli vanskelig å komme opp på like mange mål i selskap med de beste.

Men i gjensynet med gamleklubben Strømsgodset, åpnet Thomas Sørum målkontoen.

Les også - Blir nok ikke 24 i år

To minutter, to mål
For syv minutter før pause slo Jacob Sørensen et innlegg inn i drammensernes 16-meter, der Haugesund-spissen ventet og sendte vertene i føringen med hodet.

Men etter en skuffende første omgang, skulle Ronny Deilas gutter slå voldsomt tilbake etter hvilen – og det i løpet av bare to minutter.

Før knappe kvarteret ut i andre omgang satte nykommeren Jo Inge Berget inn utligningen med et skudd fra skrått hold, og Haugesund hadde så vidt rukket å sette i gang spillet igjen før Øyvind Storflor sørget for at gjestene hadde snudd kampen.

Igjen var Jo Inge Berget involvert i scoringen, ettersom den Udinese-eide spilleren slo innlegget som Storflor ekspederte i buret via et Godset-ben.

Keepertabbe
Men det er ingen hemmelighet at Strømsgodset sliter på bortebane. I fjor tok laget én eneste seier på fremmed gress, og årets første skulle vise seg å ikke komme i Haugesund.

For syv minutter før slutt fikk vertene en svært heldig scoring, da venstrebacken Joakim Våge Nilsen slo inn mot mål. På merkelig vis gikk ballen over keeper Adam Larsen og rett i nettet - til enorm jubel fra hjemmefansen.

Flere mål ble det ikke, selv om Thomas Sørum fikk en gedigen mulighet til å avgjøre det hele på tampen av kampen.

Spissen fikk komme helt alene med Adam Larsen, men keeperen kom ut og fikk avverget avslutningen fra den tidligere Godset-spilleren.

- Jeg kommer nok ikke til å sove veldig godt i natt, for den var feit. Det var alle sjansers mor, sier Sørum til TV 2 etter kampen.

Uavgjortresultatet betyr dermed at begge de to lagene fortsatt er ubeseiret så langt i årets serie.

Haugesund står med to poeng, mens Strømsgodset er å finne høyt oppe på tabellen etter seieren over Kongsvinger i første runde.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken