RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raskest i Tippeligaen

Sist oppdatert:
Lyn-spiller satte ny rekord på 40 meter.

KRINGSJÅ (Nettavisen): Han kan glise, Erling Knudtzon (19). Den unge Lyn-spilleren satte nemlig ny norsk rekord for en Tippeliga-spiller på den store 40-meterstesten etter sesongslutt i november. Knudtzon ble klokket inn til 4,62 sekunder på 40 meter.

Dermed slo han Kim Holmens gamle Tippeliga-rekord med ett lite hundredel.

- Raskeste på seniornivå
Han slo også alle spillere fra klubber som Stabæk, Tromsø, Vålerenga, Lillestrøm og Molde - samt alle A-landslagsspillere. Alle de klubbene gjennomfører nemlig samme test i regi av Olympiatoppen.

- 4,62 sekunder på 40-meteren er det raskeste vi har registrert noensinne for en senior fotballspiller, sier Pella Refsnes, fagansvarlig for styrke ved Olympiatoppen, til Nettavisen.

Det er ikke alle klubber i Norge som testes av Olympiatoppen, men Refsnes tror han ville visst om det hvis en raskere tid hadde blitt registrert andre steder.

John Carews personlige rekord skal, som sammenligning, være 4,68 sekunder på 40-meteren.

Har du det som trengs for å vinne serien? Prøv ManagerLeague!

- Ville slå Kim
U21-landslagsspiller Knudtzon er fornøyd.

- Jeg hadde som mål å slå Kim (Holmen) nå - å være raskest på laget. Men jeg trodde ikke jeg skulle ta rekorden. Det var moro da jeg klarte det, sier han til Nettavisen.

- Det er jo en fordel å være rask som fotballspiller, men samtidig behøver det jo ikke å bety så mye. Kanskje det heller betyr at jeg burde satset på friidrett, legger han humrende til.

Knudtzons rekord var imidlertid ikke den eneste Lyn satte. Klubben satte også ny lagrekord.

Molde ned fra tronen
- Molde hadde den tidligere bestenoteringen som klubb. Den ble satt i 1997, og fram til nå har Moldes årgang derfra vært eneste klubb med et snitt på under 5,0 sekunder. Lyn slo det med 4,91 sekunder i snitt på troppen, sier Refsnes.

Det gleder Lyn-trener Kent Bergersen.

- Det er greit å være best i noe, mener du? sier Bergersen glisende til Nettavisen.

- Nei da, slik fotballen er blitt er det en klar fordel å være kjapp til beins. Det er en fordel både defensivt og offensivt, og er også noe jeg er opptatt av når jeg ser etter spillere.

PS. Olympiatoppen gjennomfører også en del andre hurtighetstester. Én av dem er sprint med retningsforandring. En annen er flere sprinter på 20-30 meter med 30 sekunders mellomrom. Lyn skal ikke ha satt nye rekorder på disse. Det skal også være andre klubber som er raskere enn Lyn på disse.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere