*Nettavisen* Sport.

25 sekunder fra det optimale

Foto: (FOTO: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)

Ole Einar Bjørndalen må lete nøye for å finne forbedringspotensial.

18.11.07 16:03

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Det er ingen grunn til å nedjustere forventningene til Ole Einar Bjørndalen (33). Verdens beste skiskytter de siste sesongene er om mulig enda bedre enn før – og det før den internasjonale sesongen i det hele tatt har startet.

Lørdag gikk han en meget god sprint på Beitostølen. Søndag fulgte han opp med en fellesstart av aller ypperste merke.

Hardt inn
- 25 sekunder, svarer Bjørndalen på Nettavisens spørsmål om hvor mye mer det var å hente. Det er identisk med det Bjørndalen hadde spart å unngå strafferunden han pådro seg på det aller siste skuddet – etter 19 fulltreffere.

- Jeg gikk hardt inn den siste skytingen, sier Bjørndalen – ikke som unnskyldning, men som forklaring, på hvorfor det siste skuddet ikke traff det svarte.

Seiersmarginen ble til slutt på nesten halvannet minutt til Halvard Hanevold, som spurtslo Alexander Os i kamp om andreplassen.

Se resultatene her (ekstern lenke)

- Helt vilt
Idrettssjef Alf Koksvik i Skiskytterforbundet lar seg ikke stresse av at luka mellom Bjørndalen og resten er så stor.

- Det Ole gjør i dag er helt vilt. Når Ole bare skyter en bom i fellesstart er det ingen i verden som har en sjanse til å slå ham, sier Koksvik til Nettavisen.

- Jeg har brukt opp alle superlativene som er om Ole Einar. Han er bare helt rå, konstaterer landslagstrener Kjell Ove Oftedal.

Langrenn neste
Verdenscupen i skiskyting starter i Kontiolahti om halvannen uke. Men for Bjørndalen handler det nå kun om langrenn fram til neste helg. Da stiller han til start i verdenscupen i langrenn på Beitostølen.

Mandag offentliggjøres for øvrig verdenscuputtakene både i langrenn og skiskyting. Men den begivenheten trenger ikke Ole Einar Bjørndalen å imøtese med særlig spenning. Han er bankers begge steder.

Berger lukket øynene
Lars Berger er også klar for langrennet. Men verdenscupdeltakelsen i skiskyting kan henge i en tynn tråd for lesjingen. 12 bom på 30 skudd på Beitostølen var langt under pari.

- Lørdag var vel øynene mer lukket enn de var åpne. Det skal bli interessant å se dette rennet på TV, sier Berger.

- Nå skal vi sette oss ned og studere resultatlistene før vi tar ut noe lag, sier Alf Koksvik på spørsmål om Bergers posisjon før uttaket.

Les alt om sesongåpningen på Beitostølen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.