RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

250 mil og 16 etapper med brukket ribbein

Sist oppdatert:
Spanjol kjempet seg til mål i Giro d'Italia, til tross for bruddskade.

Rafael Valls (Vacansoleil-DCM) brakk ribbeinet på den sjette etappen i Giro d’Italia. Likevel fullførte han rittet.

Den 25 år gamle spanjolen gikk i asfalten da Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) jublet for sin første seier i årets giro.

Lite visste Valls og laget om skadeomfanget etter velten, og spanjolen fullførte de 15 påfølgende etappene, og trillet i mål i Brescia til 29.-plass i sammendraget. Da hadde han syklet med ribbeinsbrudd i drøyt 2500 kilometer og på 16 forskjellige etapper.

- Vi så at Valls var i smerter under giroen. Han klarte ikke å komme opp på sitt normale nivå etter den sjette etappen, sier lagleder Michel Cornelisse til det nederlandske lagets hjemmeside.

Selv tror spanjolen han kunne kjempet om en topp 15-plassering uten ribbeinsbruddet. 25-åringen og Vacansoleils lege pratet flere ganger underveis i giroen om å bryte rittet, men lege Jan Waling Huisman og Valls ble enige om at 25-åringen skulle fullføre rittet.

- Det viktige for oss var at det var trygt for Valls å sykle hele rittet. Det hadde vært farlig om vi avdekket flere bruddskader hos han mens giroen pågikk, forklarer Huisman til Vacansoleils hjemmeside etter rittet.

Vacansoleil-DCM fant ikke ut at Valls hadde brukket ett ribbein før han kom hjem etter rittet. Det ble avslørt av røntgenbilder i en grundig undersøkelse etter rittet.

Valls’ opprinnelige plan var å sykle Critérium du Dauphiné, som starter på søndag. Etter å ha konstatert et brukket ribbein er det uaktuelt for spanjolen, og han må belage seg på en lengre rittpause.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere