Gå til sidens hovedinnhold

250 mil og 16 etapper med brukket ribbein

Spanjol kjempet seg til mål i Giro d'Italia, til tross for bruddskade.

Rafael Valls (Vacansoleil-DCM) brakk ribbeinet på den sjette etappen i Giro d’Italia. Likevel fullførte han rittet.

Den 25 år gamle spanjolen gikk i asfalten da Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) jublet for sin første seier i årets giro.

Lite visste Valls og laget om skadeomfanget etter velten, og spanjolen fullførte de 15 påfølgende etappene, og trillet i mål i Brescia til 29.-plass i sammendraget. Da hadde han syklet med ribbeinsbrudd i drøyt 2500 kilometer og på 16 forskjellige etapper.

- Vi så at Valls var i smerter under giroen. Han klarte ikke å komme opp på sitt normale nivå etter den sjette etappen, sier lagleder Michel Cornelisse til det nederlandske lagets hjemmeside.

Selv tror spanjolen han kunne kjempet om en topp 15-plassering uten ribbeinsbruddet. 25-åringen og Vacansoleils lege pratet flere ganger underveis i giroen om å bryte rittet, men lege Jan Waling Huisman og Valls ble enige om at 25-åringen skulle fullføre rittet.

- Det viktige for oss var at det var trygt for Valls å sykle hele rittet. Det hadde vært farlig om vi avdekket flere bruddskader hos han mens giroen pågikk, forklarer Huisman til Vacansoleils hjemmeside etter rittet.

Vacansoleil-DCM fant ikke ut at Valls hadde brukket ett ribbein før han kom hjem etter rittet. Det ble avslørt av røntgenbilder i en grundig undersøkelse etter rittet.

Valls’ opprinnelige plan var å sykle Critérium du Dauphiné, som starter på søndag. Etter å ha konstatert et brukket ribbein er det uaktuelt for spanjolen, og han må belage seg på en lengre rittpause.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken