RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumpekandidat ydmyket Brann

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Örn Sigurdsson syndebukk da Sandefjord vant 3-1.

Sandefjord - Brann 3-1:

Sandefjord var tippet nord og ned av mange før sesongstart, mens Brann har ambisjoner om seriegull. Det var vanskelig å tro på Komplett.no Arena mandag kveld.

Les også: hvor Nettavisen tipper Sandefjord på årets tabell.

For mens Brann sto rådville på banen kunne Sandefjord leke seg til sjanser - som da Kristjan Örn Sigurdsson ikke klarte å skjerme ballen ut over dødlinjen, og Malick Mane kunne gjøre sitt første tippeligamål for vestfoldingene.

Og det stoppet ikke der. For da den samme Sigurdsson gjorde en ny tabbe kunne den samme Mane sette inn 3-0 etter en time spilt i Sandefjord.

- Er ikke til stede
På sidelinjen kunne Brann-trener Steinar Nilsen bare konstatere at det kan bli vanskelig å gjenta bedriften fra i fjor, da han førte Tromsø til en imponerende bronsemedalje.

- Vi er ikke til stede når kampen starter, sier Nilsen til TV 2 etter matchen.

- Vi er svake gjennom store deler av kampen, det må vi ta lærdom av.

Brann-treneren innrømmer at mye må skjerpes dersom laget skal ta trepoengere framover.

- Vi markere feil både på dødballer og ikke minst i store deler av spillet. Det må vi få vekk hvis vi skal vinne fotballkamper, mener han.

Anullert scoring
Man kunne ane hvordan det ville gå etter bare to minutters spill på Komplett.no Arena. Da fikk Admir Rascic skyte ballen i mål fra syv meter, men dommer Svein Oddvar Moen anullerte scoringen korrekt for hands etter en prat med sine assistenter.

Etter 20 minutter kom dommeren igjen i søkelyset. Erik Mjelde fikk stå alene og kunne dytte ballen inn etter et Sandefjord-frispark, men TV-reprisene viste at midtbanespilleren mest sannsynlig sto i offside da ballen ble stusset mot ham.

- Jeg følte selv at jeg var i offside, og måtte se på linjemannen, sier Mjelde etter kampen.

Tvilen kom imidlertid Sandefjord til gode, og kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

* Tipp tabellen og vinn en bil!
* Er du en bedre manager enn redaktøren?

Etter hvilen dominerte hjemmelaget fullstendig, og Malick Mane utnyttet altså Brann-forsvarets tabber på best mulig måte.

Reduserte på straffe
Brann-trener Steinar Nilsen valgte kort tid etterpå å bytte ut midtstopper Kristjan Örn Sigurdsson, som måtte ta på seg skylden for de to Mane-målene.

- Hvorfor byttet du ut Sigurdsson?

- Det tror jeg dere vet, svarer Nilsen.

- Kristjan hadde ikke sin beste dag i dag. Det var viktig å få inn et friskt hode som kunne bidra bak i forsvaret.

Islendingen selv er naturligvis svært skuffet etter kampen.

- Vi fortjente å tape kampen. Jeg ga vekk to mål, og også det første målet var billig. Man kan ikke forvente å vinne når man gir bort tre mål, sier Sigurdsson til TV 2.

Fem minutter før slutt skaffet Branns bestemann, Jan Gunnar Solli, laget straffe. Olafur Ørn Bjarnason satte den kontant i målet, men nærmere kom ikke Brann. Som må reise hjem til Bergen med null poeng og en ydmykende sesongåpning mot en nedrykksdømt motstander i bagasjen.

Tøft kampprogram
Men kanskje var ikke resultatet i Sandefjord mandag så overraskende som man først skulle tro. Brann har slitt voldsomt i sesongoppkjøringen, med fem tap på seks kamper - som 1-3-tapet for Strømsgodset på hjemmebane og 1-2 mot adeccoliga-laget Løv-Ham.

Sandefjord på sin side avsluttet fjorårssesongen i Adeccoligaen på en meget sterk måte, og ingen bør være overrasket dersom hvalfangerne biter godt fra seg mot flere lag enn Brann denne sesongen.

Det er iallefall liten tvil om at fotballfeberen ikke vil synke i Vestfold utover uken, før Sandefjord drar til Skien og «lokaloppgjør» mot Odd Grenland på søndag.

Verre ser det ut for Brann, som møter Stabæk og Rosenborg i sine to neste kamper.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere