RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Cervélo ranet av Cavendish

Sist oppdatert:
To mann på podiet, men Mark Cavendish tok seieren.

Milano-Sanremo er den store sprintklassikeren, men samtidig et blodslit over syv timer mellom to italienske byer.

Oppover Cipressa, med to og en halv mil igjen å sykle, forsøkte Michele Scarponi å sprenge feltet på oppdrag fra Davide Rebellin og Francisco Gianni.

Serramenti PVC Diquigiovanni-teamet ville naturolig nok ha med seg så få sprintere som mulig inn på oppløpet. En god plan, teoretisk sett.

Umulig å riste av seg
Men å riste av seg spurtkanonene, skulle vise seg å bli en umulig oppgave.

Én etter én hang Thor Hushovd, Alessandro Petacchi, Daniele Benatti, Tom Boonen, Heinrich Haussler og Mark Cavendish (!) med oppover stigningene. Sistnevnte er mannen man har minst lyst til å møte i en mann-mot-mann-duell.

Kort fortalt fordi briten er best på flate spurter, enten det dreier seg om landevei eller velodrom. Cavendish går også for å være en svakere klatrer, så de øvrige konkurrentene hadde et betimelig håp om å riste av seg ham i løpet av den 298 kilometer lange løypa.

Oppover den siste bakken – Poggio – forsøkte sliterne å karre til seg klassikerseieren igjen. Rebellin angrep, Filippo Pozzato kontret, men det skulle vise seg å bli full showdown nede i bykjernen.

Spurtet fra Hushovd
George Hincapie ledet troppene ut på oppløpet. Thor Hushovd hadde med seg både Andreas Klier og Heinrich Haussler, men virket noe desorientert og tafatt der han skred ut på oppløpet i som 8. eller 9.-mann.

Da virket det å være langt mer trøkk i lagkamerat Haussler. 26-åringen vant andre etappe av Paris-Nice og kjørte lenge i den grønne poengtrøya,men mistet den mot slutten av rittet.

Lørdag satte tyskeren inn et vanvittig kenguru-rykk à la Robbie McEwen. I prinsippet var det kun én mann som kunne stoppe ham.

Første for «Cannonball Cav»
Og Mark Cavendish levde virkelig opp til ryktet sitt som verdens beste sprinter i den italienske ettermiddagssolen.

Team Columbia-rytteren fikk los på hjulet til Cervélo-rytteren og tok nytte av slipstream-effekten i dragsuget etter Haussler. Hushovd angrep langt ute til venstre, men nordmannen var noen meter bak de to fremste duellantene.

Det måtte målfoto til for å skille Cavendish og Haussler. Der kom det frem av briten var et halvt sykkelhjul foran sin argeste utfordrer.

Hushovd suste inn til 3.-plass og kopierte dermed sin bestenotering fra 2005. Deretter fulgte Alan Davis (Quick Step), Alessandro Petacchi (Liquigas), Aitor Galdos (Euskaltel), Enrico Rossi (Ceramica Flamina), Luca Paolini (Acqua & Sapone) og Peter Velits (Team Milram).

Men ingen kunne straffe mannen som bærer kallenavnet ”Cannonball Cav” i Sanremo. 23-åringen tok sin første seier i rittet noensinne.

PS! Gabriel Rasch jobbet lenge godt for Hushovd, men ble kjørt av mot slutten. Edvald Boasson Hagen ble kjørt av opp Cipressa. Kurt Asle Arvesen brøt rittet på grunn av magetrøbbel.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere