*Nettavisen* Sport.

26-årig sykkelproff kjørt ned og drept av lastebil

Foto: Amy Dombroski (amydombroski.com)

- Dette er forferdelige, forferdelige nyheter. Vi vet ikke hva vi skal gjøre.

04.10.13 10:49

26-årige Amy Dombroski ble påkjørt av en lastebil og drept på en treningstur i Belgia i torsdag. Det bekrefter Belgian Young Telenet-Fidea-laget hun syklet for i dag via twitter.

- Dette er forferdelige, forferdelige nyheter. Vi er så triste. Vi vet ikke hva vi skal gjøre. Vi fikk akkurat nyheten, sier leder for laget, Corné Lepoeter, til velonews.

Ulykken skjedde da hun trente motorpes, en treningsform hvor man ligger i dragsuget på en moped for å trene på høyere fart, i nærheten av Sainte-Catherine-Waver i Belgia. Den 52-årige mopesjåføren overlevde ulykken.

Ifølge belgisk Het Niewsblad skal lastebilsjåføren ikke vært beruset da ulykken skjedde.

Amy Dombroski er amerikaner fra Jericho, Vermont. Hun blir betegnet som en fremtidig stjerne for det amerikanske landslaget i cyclecross, og hun ble en del av Telenet-Fidea-laget i 2012. Hun er tre ganger amerikansk U23-mester i cyclecross, og hun var en fast del av landslaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: DAVID STOCKMAN (Scanpix)

Etter å ha startet sesongen i 2013/14-sesongen i statene, reiste hun for kort tid siden til Belgia for å kjøre løp på den Europeiske kalenderen for Telenet-Fidea-laget, som hun nettopp signerte to nye år for.

Amerikanske medier skriver at Amy Dombroski var en populær figur i sykkelmiljøet, som var kjent for sin utadvendte personlighet.

procycling.no kondolerer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.