RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rett på russefest

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Sist oppdatert:
En russ fra Sørlandet ødela dagen for Steinar Nilsen og Brann.

BRANN - START 1-1:

BRANN STADION (Nettavisen): Brann-trener Steinar Nilsen var skuffet etter at Start klarte uavgjort tre minutter før fulltid.

– Vi slapper av i ett tiendedels sekund, og da smeller det. Vi kan ikke tillate slikt dersom vi skal vinne fotballkamper, sukker han, og fortsetter:

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi fremstår på i dag, og synes vi hadde fortjent alle tre poengene. Guttene jobbet knallhardt, og er veldig skuffet nå. Vi skaper nok sjanser til å score flere mål, men når scoringene uteblir, fortsetter kampen å leve. Da skjer slikt som dette, dessverre, sier han til Nettavisen.

Kjedelig første omgang
En relativt kjedelig første omgang ble hovedsakelig dominert av Brann. Clarence Goodson og Bård Borgersen i Start-forsvaret hadde sin fulle hyre med å temme Erik Huseklepp som i kjent stil svært løps- og dribleglad.

Men, hans mye omtalte avslutningsteknikk skuffet de 17.258 tilskuerne gang på gang. Særlig i det 25. minutt viste Huseklepp at han ikke stoler på egne ferdigheter da han unnlot å ta Azar Karadas' innlegg på hel volley.

I stedet dempet han ballen, havnet med ryggen mot mål, og det påfølgende skuddet ble fistet til corner av Kenneth Høie.

Pausen var to minutter unna da Start og Espen Børufsen hadde omgangens største sjanse med et skudd i stolpen.

Russen kom på banen
Andre omgang fortsatte i et større tempo, og Erik Huseklepp var nesten igjennom etter bare 15 sekunder. Det bar løfte om det som skulle komme. Senere kom samme Huseklepp alene med keeper Kenneth Høie etter en lekker pasning fra en god høyreback Hassan El-Fakiri.

Brann-spissen fant Petter Vaagan Moen, som med strak rist klemte ballen i mål fra 16 meter. Vakkert angrep, og vakker avslutning.

Men, som så ofte før denne sesongen, slapp Brann motstanderen til mot slutten. Innbytter og russ, Mads Stokkelien (19), hadde vært på banen i fem minutter da han fikk stå helt alene i Branns 16-meter. Med et klokkerent treff smalt han ballen i nettaket fra 10 meter etter at Hunter Freeman fant lagkameraten med et innlegg fra høyre.

Enda et vakkert mål på Brann Stadion.

Bakke bedre enn Myggen
Eirik Bakke fikk endelig spille 90 minutter etter et lengre skadeopphold, og gjorde sine saker svært tilfredsstillende. Hans kreativitet har vært savnet på Brann-midtbanen. Likevel var det ingen glede å spore hos sogningen:

– Vi skal ha tre poeng i dag. Det hadde vært så utrolig gøy både for oss og fansen å feire 17. mai med seier.

– Hva med din egen innsats i dag, gleder ikke den?

– Det betyr ingen verdens ting, annet enn at det er kjekt å merke at kroppen fungerer, sier en skuffet Bakke.

Trener Steinar Nilsen er noe mer entusiastisk over Bakkes innsats enn midtbanegeneralen selv:

– Duellen på midtbanen i dag mellom Eirik Bakke og Erik Mykland synes jeg klart går i favør av Brann-spilleren. Han går seirende ut av de fleste duellene, og Mykland viser at han har et stykke å gå når det gjelder pasningskvalitet.

Rett på fest
Starts redningsmann Mads Stokkelien hadde vanskelig for å uttrykke gleden han følte:

– Jeg har aldri hatt en sånn følelse i hele mitt liv, jublet 19-åringen, og forklarer målet slik:

– Det var mange gode løp rundt meg, og plutselig var jeg helt alene. Da var det bare å kline til.

Det kan man trygt si at han lyktes med. Brann-keeperen rakk ikke engang å løfte armene etter kanonskuddet fra unggutten som scoret tre mål i cupen nettopp.

– Nå skal jeg rett på russefest i Kristiansand. Men i morgen må jeg nok lese til mattetentamen, avslutter en glad sørlending.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere