RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synstrøbbel for Lund Svindal

Foto: Barbara Gindl (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Et besøk hos øyelegen bekreftet det alpinesset mistenkte.

- Jeg er ganske langsynt, og mye mer på venstre enn på høyre øye. Men jeg har sannsynligvis alltid vært det, så det er ikke så mye stress, sier Aksel Lund Svindal til Nettavisen.

26-åringen kjempet seg gjennom en lang og tung rekonvalesensperiode etter et stygt fall i november 2007, og kronet comebacket med å bli verdensmester i superkombinasjonen i Val d'Isere og vinne verdenscupen sammenlagt i sesongen 2008/09.

Nå viser det seg at han har tatt totalt tre VM-gull, tolv enkeltseirer to sammenlagtseirer i verdenscupen til tross for et syn som er såpass dårlig at øyelegene normalt anbefaler laseroperasjon.

Men i tilfellet Aksel Lund Svindal vil faktisk øyelegen la det være som det er. 26-åringen føler nemlig ikke at synet er et problem.

- Øyelegen var dritkul. Han mente at jeg hadde verdier hvor en operasjon ville være naturlig. Men: Don't fix it if it ain't broken. Det var faktisk akkurat det han sa, forteller Lund Svindal til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere