RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettavisen-journalist skal banke RBK

(Privat)
Sist oppdatert:
Han vant junior-NM med RBK. Nå møter Nettavisens Michael «Hot Head» Stilson gamle kjente i cupen.

Høsten 2005: Rosenborg slår Lyn 4-0 i finalen i junior-NM på Lerkendal. På laget spiller blant andre Alexander Tettey, Andreas Nordvik og Michael Jamtfall, som nå er i Rosenborgs A-stall, og Aksel Skjølsvik, som nå er i Molde. (Per Ciljan Skjelbred spilte ikke finalen, han var allerede opptatt med A-lagsspill.)

Og på høyre kant: En fregnete lettvekter fra Moholt, med raske bein og sydlandsk gemytt.

Men mens flere av lagkameratene tok steget opp i proffenes rekker, ble det lærerstudier, andredivisjonsfotball i Strindheim og etter hvert frilansjournalistikk for Nettavisen for Michael Stilson.

Les også: Nektes fri for cupspill

LIVE 18.00: Strindheim-RBK og 12 andre cupkamper!

- Helt rått
Onsdag kveld har han imidlertid ikke med seg penn og blokk for å intervjue RBK-spillerne etter tredjerundekampen i cupen. I stedet møter han dem ansikt til ansikt på banen.

- Det blir veldig artig. Helt rått, sier Stilson om det forestående møtet med gamleklubben.

Mulighetene er gode for at både Aleksander Tettey, Per Ciljan Skjelbred og Andreas Nordvik spiller kampen. På RBK-benken sitter Trond Henriksen, som sammen med Kåre Ingebrigtsen trente juniorene til gull i 2005.

Nettavisen har spurt både Henriksen og Ingebrigtsen om hvorfor Stilson havnet i andredivisjon, mens Skjelbred og Tettey ble landslagsspillere. Det er et spørsmål de tar på fullt alvor – og begge forklarer det på omtrent samme måte:

Stilson var hurtig og ekstremt treningsvillig – men manglet, ifølge Ingebrigtsen, litt på valgene med ball.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

«Hot Head»
Begge bekrefter også at han hadde et temperament litt utenom det vanlige, derav kallenavnet «Hot Head».

- Men temperament er bare en fordel i fotball. Så lenge man klarer å styre det, poengterer Henriksen.

- Det er kanskje ikke alltid jeg helt har klart å styre meg, innrømmer Stilson selv, og refererer spesielt til to episoder. Så sent som i fjor kjeftet han på seg rødt kort i en andredivisjonskamp.

Og i 2005 kokte det over under en kamp for RBKs juniorlag under JET-turneringen – en kamp RBK måtte vinne, men som de tapte 1-4 for Kongsvinger.

- Jeg var syk, og burde egentlig ikke ha spilt, men kom inn som innbytter. Da hadde jeg allerede blitt truet med gult kort, fordi jeg hisset meg opp på dommeren under oppvarmingen. På banen kjeftet jeg på alt og alle, og bidro kanskje ikke med så mye positivt. Etterpå ble jeg tatt ganske hardt av Trond i garderoben, kan du si. Han kjeftet så mye at Kåre Ingebrigtsen til slutt måtte be ham slappe av. Kåre kalte meg et lemen, fordi jeg av og til hisset meg så mye opp at han var redd jeg skulle sprekke, mimrer Michael Stilson humrende.

- Skal ikke gå an
Kanskje er det nettopp temperament og motivasjon som avgjør onsdagens cupkamp. Strindheims eneste håp er at motivasjon slår klasse, slik tilfellet av og til er i cupen.

- Jeg tror faktisk vi kan gjøre en bra kamp, og jeg tror ikke Rosenborg gleder seg til å spille på vår bane. Myra er en ganske gammel kunstgressbane, og jeg tror neppe vi får se spillere som Steffen Iversen og Roar Strand der, sier Stilson.

I tillegg må altså RBK klare seg uten Mikael Lustig, Anthony Annan og Abdou Razack Traoré, som alle er opptatt med landslagsspill. Marek Sapara sliter med ryggen, og spiller garantert ikke. Det skal også mye til at Alejandro Lago spiller cupkamp bare fire dager etter nesebruddet mot Strømsgodset.

Likevel mener Trond Henriksen at seier bør være høyst overkommelig:

- Alt går an i fotball, men jeg har ingen tro på at vi taper, nei. Det skal ikke skje.

Helt nytt lag
Kåre Ingebrigtsen er enda klarere:

- Sjansene er større for at Rosenborg setter scoringsrekord enn for at Strindheim vinner, sier Bodø/Glimt-treneren til Nettavisen.

Og det er kanskje ikke så rart. Strindheim mistet nesten hele stallen i løpet av 2008 på grunn av økonomiske problemer, og har et nytt og ungt lag som sliter i bunnen av sin andredivisjonsavdeling.

- Jeg er den eneste som er igjen fra lagbildet i 2007. Men at vi er unge, er ingen unnskyldning, fastslår Michael Stilson.

PS. Her er Michael Stilsons humoristiske forklaring på hvorfor Per Ciljan Skjelbred ble tatt opp i A-stallen, mens han selv ikke ble det:

- Per var mye flinkere enn meg til å smiske med trenerne.

Per Ciljan Skjelbreds svar:

- Var det én som smisket med trenerne, var det Michael Stilson!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere