RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knusende norsk seier i finalen

Foto: Vegard Brekke (Vegard Brekke)
Sist oppdatert:
Rune Hauge & co ble europamestere for lag

Hauges lag, bestående av Gunn Tove Vist, Rune Hauge, Anna Malinowski, Erik Sælensminde, Popova og Gunev, tok onsdag kveld EM-gull i bridge i San Remo.

Laget spilte en fantastisk finale og knuste det franske laget, NEVE, 104-65. Rune Hauges lag tok over ledelsen i slutten av første sesjon, og så seg så aldri tilbake. Seiersmarginen ble altså til slutt på hele 39 IMP.

Rune Hauge tok med dette sitt første EM-gull og sin andre internasjonale tittel på under to uker (han ble også nylig nordisk mesterskap med det norske landslaget).

Erfarne spillere
Runes disipler er heller ingen noviser ved bridgebordet. Makker Gunn Tove Vist har spilt flere sesonger på det norske damelandslaget, og har i tillegg vunet uoffisielt EM i poker for kvinner.

Anna Malinowski var nok av mange regnet som Norges beste damespiller før hun tok en bridgepause for noen år siden. Comebacket her i EM lover godt for framtiden, forhåpentlig er hun å finne på det norske landslaget igjen om ikke alt for lenge.

Annas makker Erik Sælensminde er en av Norges aller største bridgestjerner, og han er blant annet regjerende verdensmester for Norge. Han skal nok en gang i ilden for Norge sener i år i VM for nasjonslag, som arrangeres i Sao Paulo i Brasil. Hauge-laget hadde også med seg et bulgarsk par denne gangen.

Popova og Gunev har begge representert Bulgaria internasjonalt, og har også en EM-tittel sammen fra tidligere.

Stormakt
Med denne seieren befester Norge nok en gang sin posisjon som en av bridge-verdens aller største stormakter. Vi er for tiden regjerende verdens- europa- og nordiskemestere i åpen klasse, vi tok tobbelt i VM for enkeltspillere i Beijing, vi er nordiske mestere for damer, vi ble beste nasjon under tankesport-OL i Beijing -- hvor gullet i U28 toppet det hele, og nå da også europamester for mixlag i åpent EM.

Bridge-EM i Sanremo er bare så vidt i gang, og vi kan nok forvente oss mere edelt metall av våre spillere de nærmeste dagene og ukene. Vi er blant annet i gang med finalerundene av EM for mixpar, du kan følge turneringen og de norske spillerne på NBFs sider og live på www.bridgebase.com.

6 norske par til finalen i bridge-EM

6 norske par er klare for EM finalen for mixpar under bridge-EM i Sanremo.

Alle parene som spilte gårsdagens lagfinale går rett inn i finalen, så det ble ikke noe særlig tid til feiring for våre nybakte europamestere. Rune Hauge går da for sin tredje tittel på under to uker!

Selve kvalifiseringen til finalen ble i går avsluttet med A- og B-semifinaler, og finalen spilles med 52 par over 3 sesjoner i dag.

Norge fikk med hele 4 par fra A-semifinalen, best av våre var Gunn og Tor Helnes, med en sterk 16. plass. Med seg til finalespillet får de altså vinnerne fra i går, samt Ann Karin Fuglestad – Geir Brekka (19. plass), Siv Thoresen – Jørn Arild Ringseth (23. plass) og Tonje og Boye Brogeland (31. plass). Dessverre fikk vi ingen videre fra B-semifinalen.

Det er vanskelig å spå utfallet av en parturnering, men alle de norske parene kan bite godt fra seg. Det blir særlig spennende å følge EM-hiten Anna Malinowski og Erik «Silla» Sælensminde i finalen, er parformen like god som lagformen kan dette gå helt til topps! Vi må heller ikke glemme Helness-ekteparet som vant turneringen for 4 år siden, skulle de vinne nok en gang vil det være en kjempeprestasjon. Superparet Fuglestad – Brekka har også tidligere vist at de er farlige i parturneringer, følg med!

Du kan følge finalen på mesterskapssidene og på NBFs hjemmesider for hyppig oppdatering. Finalen vil dessverre i utgangspunktet ikke bli overført på www.bridgebase.com.

Neste overføring der vil være runde 1 av det åpne lagmesterskapet, som starter fredag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere