RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkelstjerne dopingtatt

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Den italienske stjernesyklisten Danilo Di Luca avla positiv dopingprøve under Giro d’Italia.

Di Luca ble fredag suspendert av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som følge av at han avga to dopingprøver under Giroen som begge viste spor av det forbudte stoffet CERA.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Di Luca skal ha avlagt positiv dopingprøve både etter etappen til Arenzano 20. mai og etappen til Benevento åtte dager senere.

Begge prøvene viste spor av det samme stoffet.

«Disse avvikende funnene er et direkte resultat av en målrettet testprogram rettet mot Mr. Di Luca – og det er benyttet informasjon fra hans biologiske blodprofil, tidligere tester og løpsprogram», heter det i en melding fra UCI.

UCI har oppskriftsmessig suspendert Di Luca i påvente av at resultatene av B-prøvene skal foreligge.

Det er ikke første gang at Danilo Di Luca er knyttet til doping. Den italienske stjernesyklisten har en rekke ganger vært satt i forbindelse med bruk av forbudte midler.

Etter Giro d'Italia i 2007 kom det fram at Danilo Di Luca hadde avgitt en dopingprøve med unormale hormonverdier etter etappen til Monte Zoncolan. I slutten av samme sesong ble han utestengt fra sykkelsporten i tre måneder for innblanding i dopingsaken «Oil for drugs». Han ble dessuten strøket fra ProTour-rankingen som han ledet.

Liquigas forlenget ikke kontrakten med syklisten etter utestengelsen.

I årets Giro d’Italia kjempet Di Luca helt i teten og vant blant annet etappe nummer fire og ti. Til slutt måtte han imidlertid bite i gresset for russiske Denis Mentsjov i sammendraget. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere