RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er den beste spurteren

Foto: Gonzalo Fuentes (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Mark Cavendish slo Thor Hushovd 6-1 i etappeseirer, men den grønne trøya tilhører nordmannen.

Verdens raskeste syklist heter Mark Cavendish. Den unge briten satte et majestetisk punktum for et fenomenalt Tour de France da han gjorde hele feltet til statister på Champs-Elysees i Paris søndag ettermiddag.

Team Columbia-rytteren var i en klasse for seg da han tok sin sjette etappeseier i årets ritt. Cavendish vant også fire etapper i 2008, og er dermed oppe i hele ti etappeseirer i en alder av 23 år. Til sammenligning har Thor Hushovd brukt ni år på å sanke sine sju etappeseirer.

KOMMENTAR: Forstår vi hvor stor Thor er?
CONTADOR: - En spesiell og tøff tour

Grønn Hushovd
Hushovd var på sin side uheldig i innkjøringen til Champs-Elysees på søndagens avslutningsetappe, havnet helt ute i reklameskiltene og var aldri i nærheten av Cavendish.

Nordmannen endte til slutt på en sjetteplass, og vant med det den grønne poengtrøya. Dermed gjentok Hushovd bragden fra 2005. Hushovd vant én etappe i årets ritt.

Hushovd sikret seg totalt 280 poeng, ti flere enn Cavendish. Det betyr at 31-åringen avgjorde kampen om trøya med den knalltøffe 17.-etappen, der han klinte til i fjellene og meget overraskende vant to innlagte spurter, som hver seg ga seks poeng.

Les Nettavisens Tour-kommentarer:
23. juli:Forstår vi hvor stor Thor er?
6. juli:Cavendish er syklingens Northug

- Veldig nervøs
- Mark er den raskeste i feltet, men det er jeg som har tatt flest poeng og er den beste spurteren, sier Hushovd til TV 2 etter å ha fått den grønne trøya til odel og eie.

Han følte seg imidlertid ikke sikker før poengene var talt opp etter siste etappe.

- Jeg var dessverre veldig nervøs i dag. Før den siste etappen går de andre rundt og ler og tuller, og jeg har det presset på meg. Derfor var det fantastisk deilig å få trøya på, erkjenner Hushovd.

- Stolt
Umiddelbart etter målgang søndag ergret han seg litt over at han ikke klarte å gi Cavendish kamp om etappeseieren, men det viktigste var å unngå uhell.

Og alle målene for årets Tour de France er innfridd, med både etappeseier og grønn trøye.

- Jeg er kjempe, kjempe fornøyd og stolt atpåtil, fastslår Hushovd.

Spanske Alberto Contador fra Astana vant årets Tour de France. Det var hans andre sammenlagtseier i verdens største etapperitt.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere