RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaller Gelius inn på teppet

Foto: Knut Falch/SCANPIX
Sist oppdatert:
Biskopen i Oslo reagerer på «begravelsen» av Lyn.

Oslos biskop Ole Christian Kvarme har forståelse for at det reageres på reklamekampanjen hvor Gelius «begraver» Lyn, og forteller til Nettavisen at han også reagerte selv da han så stuntet. Reklamen er ment å promotere søndagens byderby mellom Vålerenga og Lyn, og spiller på at vestkantklubben trues av konkurs og at dette derfor kan bli lagenes siste møte.

Mandag kunne Nettavisen fortelle at Lyn har fått cirka seks millioner kroner på plass, men fortsatt mangler 11 millioner kroner for å redde seg fra konkurs.

I radioreklamen, som du kan se innspillingen av her, sier Gelius:

«Lyser fred over ditt minne»
«Vi er samlet her i dag for å minnes en gammel kjenning, som faktisk har vært med oss siden 1896. Pen i tøyet og dannet i målet - en ekte pappagutt fra vestkanten. Livet ditt har vært en rekke kamper, ofte har du stått i striden alene - og de rundt deg har jo vært mer opptatt av hagestell og båtpuss når du har behøvd dem som mest. Den siste tiden har vært spesielt tung. Det er trist at vi ikke skal få møte deg igjen, og vi lyser derfor fred over ditt minne. Kom og se Vålerenga ta avskjed med Lyn. Søndag kl. 20 på Ullevaal,» sier Gelius.

- Jeg vil beklage dette overfor fotballklubben Lyn. Det er en klubb i vårt bispedømme. En prest driver ikke gjøn med noen av de viktigste øyeblikk i sin egen tjeneste. Det handler ikke så mye om for prestens egen del, men om alle de menneskene han skal møte i tilsvarende situasjoner, sier biskop Ole Christian Kvarme til Nettavisen.

Biskopen forteller at han har møtt Vålerenga-fans som heller ikke synes noe særlig om dette stuntet.

- Jeg opplever at mange av reaksjonene som er kommet, er sunne. De sier noe om den respekten som er blant folk, både for de hellige øyeblikk som er der i en begravelse, men også for presten og hans tjeneste og rolle.

- Vålerenga-fansen er kjent for å tøye grenser i sin bruk av humor. Når selv de reagerer på dette stuntet, forteller det da noe om hvor upassende det var?

- Det gjør det i høy grad, sier Kvarme, og legger til:

- Jeg setter pris på at Vålerenga, når de spiller hjemme, synger om kirka si. Det er flott. Og nettopp derfor blir det desto mer alvorlig og trist at en prest i Vålerenga bruker begravelsesettingen og ønsket om fred over en klubbs minne på en måten som dette.

Gelius beklager
Tirsdag kveld snakket han selv med Einar Gelius, men overfor Nettavisen forteller han at han kommer til kalle kjendispresten inn på teppet.

- Jeg er glad for at Vålerenga nå har trukket dette reklameinnslaget tilbake, og at både Vålerenga og Gelius har beklaget at dette skjedde. Jeg hadde som sagt en samtale med Gelius i går, men kommer til å følge opp den med en videre samtale. Både om det å skille roller fra hverandre og om prestens identitet, sier Oslo-biskopen.

Han ønsker ikke å kommentere om saken vil få konsekvenser for kjendispresten, som også i et intervju med TV 2 kryper til korset.

- Jeg beklager hvis noen føler seg støtt av det. Det er ikke min mening å støte noen, og jeg tror ikke Vålerenga har tenkt på at det kunne støte noen heller, sier Gelius.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere