RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kunne ikke si nei

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Sist oppdatert:
Tore Reginiussens har skrevet under for en av Tysklands beste klubber.

Schalke 04 har sikret seg signaturen til Tore Reginiussen. Altaværingen har undertegnet en kontrakt som gjelder fram til sommeren 2013, melder den tyske klubben på sin nettside.

- Tore er en veldig talentfull spiller, sier Schalke-trener Felix Magath.

- Men det er bra at han kommer til oss under vinterpausen. Da kan vi gi ham en myk overgang til Bundesliga, legger han til.

Reginiussen selv var en lykkelig mann da Nettavisen pratet med ham mandag. Best av alt er det kanskje at klubben har lovet å gi ham tid på å ta nivået.

- Jeg regner med at jeg kommer til å bruke det første halvåret på komme inn i ting her nede. De er jo midt i sesongen, kjemper i toppen, og har sagt at jeg skal få litt tid på å venne meg til tempoet og andre forhold her nede. Det er jo litt annerledes å spille foran 61.000 tilskuere her enn det er å spille på Alfheim, sier han til Nettavisen.

- Men fra sommeren av - da skal jeg i alle fall være klar til Bundesliga-nivå, legger han til.

Har vært skadet
Noe tid trenger han kanskje også. Reginiussen har gått skadet siden sesongslutt, og er muligens heller ikke klar til full trening når han ankommer Schalke rett før nyttår. Uansett er det meningen at han blir med på lagets treningsleir til Spania i januar.

- Men jeg regner ikke med at det tar lang tid før jeg er tilbake for fullt, sier han.

Flere andre klubber har også vist interesse for ham underveis, men selv var han klar på at det var Schalke han ville til så fort interessen derfra var konkret.

- Det stemmer. Jeg kunne ikke si nei. Alt ligger til rette sportslig her, og jeg tror bare det å komme hit, trene med gode spillere, kan hjelpe meg til å bli en bedre spiller, sier han.

- Og nå har du råd til en del ekstra fine julegaver i år?

- Jeg har fått en bra grunnlønn, og kan tjene enda mer hvis jeg spiller kamper. Avtalen er bygd opp slik at jeg må gjøre meg fortjent til å tjene ekstra mye. Det synes jeg er greit, selv om det uansett selvfølgelig er et steg opp både økonomisk og sportslig.

Sentral
Reginiussen har vært en av Tromsøs viktigste spillere de siste sesongene, men var bosmanspiller etter årets Tippeliga-sesong. Han har lenge blitt koblet til en overgang til Schalke, og forrige uke ble det meldt at han var klar for klubben. Da benektet både Reginiussen selv og faren overgangen, men nå har det altså gått i orden.

Schalke kjemper om seriegull i Bundesliga denne sesongen, og står med 34 poeng så langt i sesongen. Dermed er de ett poeng bak ledende Bayer Leverkusen før vårsesongen. Laget er også fortsatt med i den tyske cupen.

Lagets mest kjente spillere er den brasilianske backen Rafinha, midtbanespilleren Ivan Rakitic, samt spissene Kevin Kuranyi, Jefferson Farfan og Gerald Asamoah. Samtidig kan utlånte Ze Roberto være tilbake i klubben igjen ved nyttår, selv om det fortsatt virker noe usikkert. Keeper Manuel Neuer er også blitt koblet til Manchester United de siste ukene.

Tøff kamp
Konkurransen blir uansett knalltøff for altaværingen. I Schalkes midtforsvar herjer nemlig Heiko Westermann, tysk landslagsspiller, samt brassen Marcelo Bordon. Sistnevnte er imidlertid 33 år gammel, og sånn sett kan Reginiussen, som kun er 23 år gammel, være en bra erstatter.

Bundesliga starter opp igjen 16. januar, og får Reginiussen spilletid blir det debut hjemme mot Håvard Nordtveits Nürnberg.

PS. Tromsø og Alta, som har utviklet Reginiussen, får ingen penger etter overgangen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere