RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda en norsk verdensmester

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mandag var det Tomas Northug. Tirsdag dukket det opp et nytt navn.

HINTERZARTEN/OSLO (ANB/Nettavisen): Så seint som i helga vurderte han å droppe U23-VM på ski. Tirsdag tok namdalingen Ole Marius Bach like godt gull på sprinten!

- Utrolig deilig å reise kjerringa etter den dårlige NM-innsatsen i Stokke, utbrøt 21-åringen fra Kolvereid da det overraskende VM-gullet var et faktum.

Les også: Northug mot Northug i prøve-VM

Det var den skuffende NM-innsatsen i Stokke i forrige uke som gjorde at han lenge vurderte å la være dra til VM.

Nå angrer han så visst ikke på at han likevel lot seg overtale til det.

For sein formtopp
- Formutløsningen kom litt seinere enn planlagt. Men akkurat nå kan jeg ikke akkurat beklage det. Jeg hadde overhodet ingen forhåpninger om noe slikt. Da var det desto artigere å lykkes. Man blir jo ikke verdensmester så mange ganger i livet, sier den nybakte og overlykkelige mesteren til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han sikret dermed Norges gull nummer to i mesterskapet, etter at en annen nord-trønder – Tomas Northug – dagen før gikk til topps i juniorenes sprintoppgjør.

Gnistrende spurt
Bach, som representerer Byåsen i Trondheim, innledet med 10. plass i prologen, og vant deretter både kvart- og semifinale. Det begynte å lukte medalje.

Han kom dårlig ut i finalen, og lå nest sist ut av stadion. Men friskusen avanserte underveis, og var tredjemann inn på stadion. Med en gnistrende spurt klarte han å skøyte inn til gull med knappest mulige margin til sølvvinneren Martin Jäger fra Sveits. Bronsen gikk til russeren Andrej Perfenov.

Da var det god grunn til å juble hemningsløst i målområdet.

Ole Marius Bach markerte seg sterkt også i fjor da han sensasjonelt tok bronse på fellesstarten med skibytte under NM på Gjøvik. Men dette overgår selvsagt alle tidligere prestasjoner.

Klar for prøve-VM
- Veldig morsomt at Ole Marius lyktes nå. Han har hatt en tendens til å gå veldig fort i kvalifiseringsrenn, men uten å lykkes når det virkelig gjelder, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen.

I fjorårets U23-VM brøt Bach begge de to distansene han deltok på. Han skuffet også med en 44.-plass i verdenscupen i Düsseldorf før jul, etter å ha kvalifisert seg gjennom seier i BUL-sprinten.

Nå blir det uansett mer verdenscup på 21-åringen.

- Han får gå sprinten under prøve-VM i Oslo, akkurat som Tomas Northug, sier Skinstad.

Bronse i kvinneklassen
Etter fire norske medaljer på åpningsdagen i VM, ble det ytterligere to tirsdag. For i kvinneklassen ble det bronse til Kathrine Rolsted Harsem fra Bærum-klubben Fossum.

- Helt rått! Det er første gang jeg er ute i verden som langrennsløper, og jeg ante derfor ingenting om nivået. Etter femteplassen i prologen våget jeg å ta mål av meg til finale. Men dette var veldig i overkant, jublet 20-åringen etter at VM-bronsen var et faktum.

Kathrine, som var best i sin kvart- og semifinale, var langt framme helt fra start i finalen, og kom inn på stadion som nummer tre. Den plasseringen beholdt hun helt til mål, men spurtet friskt på slutten og var svært nær ved å kapre sølvet fra tyske Denise Herrmann.

Verdensmester Mari Laukkanen var derimot i en klasse for seg.

(ANB/Nettavisen)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere