RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Glad for at det gikk bra

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Ole-Kristian Tollefsen til Nettavisen etter skrekktaklingen.

SLOVAKIA - NORGE 4-3: Det er stort å delta i de olympiske lekene, og det er naturligvis stort å kjempe om å få spille en kvartfinale mot ishockeystormakten Sverige, den regjerende mesteren. Grytidlig onsdag morgen, norsk tid, var det imidlertid ikke dette som betydde noe i Canada Hockey Place.

Det var Lubos Barteckos liv som betydde noe.

Blodet fosset
Publikum ble stumme av skrekk da Ole-Kristian Tollefsen bare 6,12 minutter ut i utslagskampen mot Slovakia satte ut albuen og siktet seg inn på hodet til den slovakiske senteren. Tollefsen (25) traff dessverre veldig godt, og 33-åringen mistet hjelmen i fallet mot isen, noe som gjorde taklingen enda verre.

Bartecko slo bakhodet i isen. Blodet fosset. Spillerne stoppet opp. Alle unntatt Tollefsen, som ble geleidet til garderoben. Norges viktigste back fikk matchstraff og Slovakia fikk fem minutter i spill fem mot fire.

Slovakias stjerner var sjokkerte tilskuere, og etterpå raste de mot den norske backkjempen.

Les saken:- Det finnes ingen unnskyldning.

Kampen ble stoppet i sju-åtte minutter mens medisinsk personell behandlet Bartecko på isen.

- Det er en utrolig uheldig situasjon. Kjedelig når sånt skjer, sier en ydmyk Ole-Kristian Tollefsen til Nettavisen.

Les også: - Ole ønsker ikke å skade andre spillere

- Noe av det styggeste jeg har sett
- Jeg vil påstå at dette var idiotisk gjort, og det er helt riktig at han må forlate isen. Det der er noe av det styggeste jeg har sett på lenge, utbrøt NRKs ekspertkommentator David Fjäll.

Heldigvis gikk det bra med 33-åringen, som har en fortid i klubber som St. Louis Blues og Atlanta Thrashers i NHL og som nå spiller i Färjestad.

- Han har en hodeskade, en hjernerystelse. Han er blitt sydd sammen, men han bør være ok. Han trenger ikke å dra på sykehus, sier Slovakias talsmann Peter Dobias ifølge Associated Press.

Det hjelper på humøret til den norske backen.

- Jeg er glad for at alt gikk bra med ham, sier Tollefsen.

- Maksimalt respektløst
Nettavisens lesere opplevde kanskje at tankene gikk tilbake til denne artikkelen om Patrice Cormier, som i slutten av januar ble idømt karantene ut denne sesongen etter en lignende takling på en motspiller i Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL).

- Hardt spill og fysisk spill hører til hockey, men det gjelder å respektere hverandre der ute, og det han gjør der, er maksimalt respektløst, mente David Fjäll.

Det er vanskelig å være uenig.

Ole-Kristian Tollefsen er kjent for sitt fysiske spill, men den tidligere Columbus Blue Jackets- og Philadelphia Flyers-spilleren er ikke kjent for å spille stygt. Hans knallharde taklinger er populære på YouTube, men du skal lete lenge for å finne videoer med stygt spill.

Slovakia utnyttet overtallet
Det så ut til at spillerne fortsatt var i sjokk da kampen ble satt igang igjen. Slovakia scoret to ganger i det påfølgende overtallsspillet, men var for bekymret for Bartecko til å vise særlig idrettsglede.

Michal Handzus satte inn 1-0 etter en retur fra Pål Grotnes. Verken Grotnes eller backene imponerte i den situasjonen. Ole-Kristian Tollefsens største styrke som spiller er kanskje nettopp å rydde unna pucken i slike situasjoner.

Like etterpå styrte Marian Gaborik inn 2-0 på elegant vis. Denne gang var Grotnes sjanseløs.

Mats Zuccarello Aasen reduserte til 1-2 da han scoret med et smart skudd mellom beina på en slovakisk back, under to minutter før første periode tok slutt.

Slovakia har flere spillere i den ypperste verdenseliten. Nevnte Gaborik er én, Marian Hossa en annen og Zdeno Chara en tredje.

2-0 til Norge i andre periode
Da Mats Trygg ble utvist på tampen av første periode, utnyttet Slovakia igjen det tallmessige overtaket til å score mål. Richard Zednik satte inn 3-1 etter 18,52 minutter av første periode.

I andre periode var det faktisk Norge som spilte best, og Tore Vikingstad satte inn 2-3 etter 7,27 av midtperioden.

Så - ett tidels sekund før andreperioden tok slutt - utlignet Norge gjennom Anders Bastiansen.

Nok en gang var den nykomponerte superrekka til Norge den klart mest toneangivende. Mats Zuccarello Aasen noterte seg for ett mål og én assist, Tore Vikingstad for ett mål og Patrick Thoresen for to assists.

De slovakiske favorittene tok tilbake ledelsen før tredjeperioden var halvspilt. Miroslav Satan fikk lov til å stå helt alene foran målet til Grotnes, noe som neppe hadde skjedd om Ole-Kristian Tollefsen hadde vært på isen, og kunne enkelt styre inn 4-3.

Det målet ble avgjørende. Det målet - og matchstraffen til Ole-Kristian Tollefsen.

Norge ender dermed på tiendeplass i OL-turneringen.

Les også:- Ole ønsker ikke å skade spillere

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere