RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann-ledelsen nesten utradert

Sist oppdatert:
Hans Brandtun trekker seg som styreleder i Sportsklubben Brann med umiddelbar virkning.

Ifølge Brandtun selv skyldes det for høy arbeidsbelastning og stress over tid.

- I den siste perioden har jeg fått tydelige signaler fra kroppen på at det er uforsvarlig å fortsette på samme måte. Jeg må derfor endre på arbeidssituasjonen. Dette går utover vervet i SK Brann, selv om mitt hjerte sier det motsatte, sier Brandtun til brann.no.

Brandtun har vært styreleder i Brann siden 2008, og har totalt sittet åtte år i styret.

Brandtun er den fjerde i Brann-ledelsen som flyttes på i løpet av kort tid. Tidligere har daglig leder Bjørn Dahl forsvunnet, trener Steinar Nilsen fått sparken og sportssjef Roald Brun-Hanssen har fått nye roller.

Moldestad tar over
Styrets nestleder Lars Moldestad tar over Brandtuns verv, samtidig som han vil fortsette jobben som konstituert daglig leder i klubben sammen med Roald Bruun-Hanssen.

- Vi har forståelse for Hans sin beslutning, og ønsker samtidig å takke ham for den innsatsen han har gjort for klubben over flere år, sier Moldestad.

Hans Brandtun har ikke besvart Nettavisens oppringninger onsdag.

Brann er både i sportslig og økonomisk krise. Klubben ligger på nedrykkdsplass i Tippeligaen og har bare vunnet to av 13 kamper.

Sang om avganger
«Alle må gå», sang Brann-fansen tidlig i sesongen.

Siden har daglig leder Bjørn Dahl forsvunnet, trener Steinar Nilsen er borte og sportssjef Roald Brun-Hanssen har fått nye roller.

- Har dere nå fått det som dere vil, Bataljonen-leder Frode Hellebø?

- De har jo ikke gått, de er jo bare omplassert. Det har jo en sammenheng med at resultatene uteblir, og at strukturen i klubben og at økonomien ikke har fungert. De tar vel situasjonen til etterretning, sier Hellebø til Nettavisen.

- Må få inn rett folk
Han håper at all utskiftningen kan få klubben til å fungere på sikt.

- Løsningen er jo å få inn folk som kan rette opp skuten, og det er jobben de som er igjen der opp må gjøre – å få inn de rette personene, sier Hellebø.

Gikk 25 millioner i minus
Branns underskudd i 2009 var på 25 millioner kroner. Investor og tidligere leder i Hardball, nå avdøde Bjarne Berg, var sjokkert over manglende kontroll over økonomien.

Han lovet i februar klubben 40 millioner kroner dersom styret trakk seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere