RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsø vil raide Bodø/Glimt

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
Per Mathias Høgmo er på spillerjakt.

ANB: Onsdag var Per Mathias Høgmo i Sarpsborg for å overvære oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt. Ifølge Nordlys er det Glimt-trioen Anders Ågnes Konradsen (20 år på søndag), Johan Lædre Bjørdal (24) og Stefan Johansen (19) som står øverst på Tromsøs ønskeliste.

- Vi følger nøye med det som skjer i Nord-Norge fordi det er først og fremst her vi ønsker å rekruttere spillere. Det er mange gode spillere i landsdelen, sier Tromsøs sportsdirektør Morten Kræmer til Nordlys.

- Det er vel ingen hemmelighet at jeg var til stede i Sarpsborg. Begge klubbene har flere spennende spillere, bekrefter Høgmo.

På Sarpsborg 08 er det trolig snakk om interesse rundt spissduoen Martin Wiig (26) og Øyvind Hoås (26), samt midtstopperen Ole Christoffer Heieren Hansen (23).

- Vi er inne i en intensiv periode når det gjelder mulige forsterkninger. Vi tenker både kort- og langsiktig, fortsetter Høgmo.

Uten kontrakt
Stefan Johansen, som for øvrig ikke spilte mot Sarpsborg 08, er kanskje den som er nærmest en overgang fordi kontrakten med Bodø/Glimt går ut etter denne sesongen.

- Det kan skje noe med tanke på dette vinduet, sier Høgmo.

Johansen har også gitt uttrykk for at det kan skje noe i løpet av kort tid.

19-åringen kom til Bodø fra Vardø som 14-åring etter å ha blitt oppdaget på Ole Gunnar Solskjærs fotballakademi i Kristiansund sommeren 2005.

Foran 2007 sesongen ble Johansen hentet opp til A-laget til Glimt som hospitant, sammen med Anders Konradsen. Johansen fikk sin A-lagsdebut og første mål for Bodø/Glimt som 16-åring - borte i cupen mot Hammerfest.

Ønsket tidligere
Johan Lædre Bjørdal ble hentet til Bodø fra Viking i 2006. 24-åringen fra Egersund var også ønsket av TIL foran denne sesongen. Han fornyet avtalen med Glimt nylig og kommer trolig til å bli den dyreste av trioen dersom TIL slår til.

Både i 2008 og -09 var midtstopperen plaget av skader, men i år har han spilt samtlige kamper.

- Kjøp og salg er en del av hverdagen i fotballen, og det vet både Glimt og vi. Det er mange gode spillere i 1. divisjon som kan ta steget opp i eliteserien, noe som har skjedd før og som helt sikkert vil skje igjen. 1. divisjon er en god utviklingsarena, sier Morten Kræmer.

Bodø-gutt
Anders Konradsen er den siste av Glimt-spillerne som TIL vurderer. Konradsen er ekte Bodø-gutt.

I likhet med Johansen fikk han sin A-lagsdebut i 2007 - borte mot Lofoten i cupen. Tross sin unge alder spilte kantspilleren 26 kamper i eliteserien i fjor. Gjennom solide kamper der og på de aldersbestemte landslagene har han vært i søkelyset til flere utenlandske klubber, blant annet italienske Sampdoria.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hvilke spillere vi jobber med. Men vi har sagt tidligere at vi ser på en del muligheter. Noen er vi kommet lenger med en andre, sier Kræmer.

Samtidig som Høgmo har vært på «reise» har TIL hatt to unge spillere fra Nigeria, samt én fra Serbia på prøvespill.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere