RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Makan til misunnelse og sutring

Sist oppdatert:
Leserne har hisset seg opp over Gunnar Stavrums kommentar om Rosenborg tirsdag.

Det som er bra for Rosenborg, er ikke nødvendigvis bra for norsk fotball, skrev Stavrum i kommentaren Er Rosenborg bra for Norge?. Stavrum pekte på at trøndernes eventuelle deltakelse i Champions League gjør at de kan loppe andre norske klubber for gode spillere, for så å sette dem på benken.

«Jeg har problemer med å se hvorfor det er bra for norsk fotball at nøkkelspillere på andre lag kjøpes opp og flyttes som stallfyll på Lerkendal. Slik Starts midtbanejuvel Christian Bolaños fort kunne bli satt på benken i Trondheim», skrev Nettavisens ansvarlige redaktør, som også er kritisk til at det i dag er mange utlendinger i Rosenborgs førsteellever.

Les Stavrums kommentar her.

Mange av debattantene under bloggen er særs uenig med Stavrum.

«Når missunnelsen tar overhånd er det kanskje lett å glemme at det også går spillere fra RBK til andre norske klubber?» skriver «Jan».

En annen «Jan» er med på notene: «Makan til misunnelse og sutring.»

«Skjønner ikke at det er noe å diskutere, uten RBK hadde norsk klubbfotball vært et fullstendig ubeskrevet blad utenfor grensene. Vi hadde riktignok hatt noen klubber som ble slått ut av tredjerangs lag fra Luxemburg, men vi hadde ikke hatt klubber som kunne underholde og engasjere slik RBK gjør», påpeker «Ove».

Northug er ikke dårlig for norsk langrenn
Debattanten som kaller seg AJ mener at Rosenborgs suksess faktisk inspirerer norske klubber til å strekke seg litt lenger.

«Rosenborg i CL er veldig bra for Norge. I alle idretter ser vi at når en person/ett lag drar lasset vil andre følge på. Det skjedde på 90-tallet når Rosenborg var på topp. Da fulgte Molde etter i Cl og Brann og Enga fulgte opp i UEFA-cupen med kvartfinaler. I langrenn trener alle for å slå Petter Nortug, det øker nivået generelt i langrenn. Det sies dermed ikke at Petter Nortug er dårlig for Norsk langrenn.» skriver AJ.

«Haraldzigic» mener at Rosenborg er viktig som utstillingsvindu for norske spillere, og skriver:

«John Carew gikk for 80 mill i 2000, og da kan man sammenligne med det Moa vil gå for i disse dager, 12 mill? Jeg er av den oppfatning, at om John Carew hadde gått direkte fra Vålerenga til utlandet, ville ikke prisen vert det grann høyere enn 12 mill¿»

Derfor er det bra
En annen som har et motsatt standpunkt av Stavrum er Rosenborgs mediesjef Nils Heldal. I en blogg skrev han nylig om hvorfor RBK i Champions League er bra for norsk fotball. Han penkte på to hovedgrunner:

a) Penger: Rosenborg går til CL-spill, spillerne blir lagt merke til på et europeisk nivå, enkelte av dem blir solgt for gode summer til store klubber. RBK kjøper spillere fra andre norske klubber. Norske klubber får penger, kjøper nye spillere fra andre norske klubber. Andre norske klubber får penger – spiralen går¿

b) Poeng: De respektive ligaene får av UEFA en poengsum basert på europadeltagelse de 5 siste sesongene. (¿) Deltagelse i gruppespill over tid vil føre ligaen vår opp på rankingen – og gi flere norske lag mulighet til CL-spill.

Les hele bloggen hans her.

Holder med FCK og Ståle
Selv om Stavrum får mye kritikk er det også mange som er enig med ham.

«Endelig en mann med publiseringsansvar som ikke elsker alt i RBKs gjøren og laden. Min påstand er at RBK i Champeons League kun er positivt for den nøytrale tilskuer. Alle vi andre som har et lag i Tippeligaen, holder selvfølgelig med Ståle og FCK i dag», skriver «FunHouse».

Hva mener du? Ta debatten videre her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere