RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er Meireles, ikke Mascherano

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Liverpools nye stjerne vil ikke sammenlignes med argentineren.

Ut døra forsvant Javier Mascherano, og inn porten kom portugisiske Raul Meireles fra Porto. Dermed var Liverpool kjappe med å sikre seg en erstatter for den trassige argentiner.

Og selv om det kanskje i første rekke er Christian Poulsen som er tiltenkt den mest defensive midtbanerollen hos de røde, er det liten tvil om at Meireles er en spennende signering.

- Ikke Mascherano
Midtbanemannen har vært en koloss for Porto i flere sesonger, og imponerte også for Portugal under sommernes VM-sluttspill. Selv er han klar på at han ikke er noen erstatter for noen.

- Jeg er Raul Meireles, ikke Javier Mascherano. Og det vil fansen fort få merke. Jeg håper at jeg en dag vil bli husket i Liverpool som en spiller med stor suksess, sier han ifølge Daily Express.

27-åringen har vært en het mann på overgangsmarkedet i sommer, og flere klubber skal ha vært på jakt etter spilleren. Det var til slutt Roy Hodgson som dro det lengste strået.

- Roy Hodgson var helt avgjørende for at jeg valgte Liverpool. Han jobbet knallhardt for å hente meg hit, sier Raul Meireles.

Kan fylle Alonsos sko
Det er anslått at Liverpool måtte ut med rundt 135 millioner kroner for å sikre 27-åringens tjenester, og portugiseren har skrevet under på en fireårsavtale med de røde fra Merseyside.

Midtbanespilleren kan figurere i både en defensiv og en litt mer offensiv midtbanerolle, og er kjent for gode langskudd og en sikker pasningsfot. Slik sett kan han fort vise seg å bli mannen som kan fylle skoene til Xabi Alonso. Spanjolen forsvant til Real Madrid sist sommer, og tapet av playmakeren var en av de viktigste grunnene til at Liverpool fikk en meget tung sesong i fjor.

Meireles startet karrieren i Boavista, før han gikk til Porto. Etter å ha kun spilt 13 kamper i debutsesongen, ble han etter hvert fast på lagets midtbane sammen med Lucho Gonzalez.

Totalt fikk han med seg 153 kamper og scoret 15 mål for Porto før Liverpool kom på banen.

27-åringen har også 38 landskamper og 6 mål for Portuglas landslag. Han har blitt tildelt trøye nummer 4 i Liverpool.

Sjekk siste fotballnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere