RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingvill knuste drømmegrensa

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
Sist oppdatert:
Ingvill Måkestad Bovim ble første norske jente under to minutter på 800 meter.

Den norske jenta hadde selv den gamle norske rekorden 2.00.82, satt tidligere i år. Da slettet hun samtidig den 29 år gamle norske rekorden på distansen.

Onsdag ble det enda bedre. Da kom hun seg under drømmegrensa på to minutter.

- Høy internasjonal klasse
I Zagreb onsdag løp 29-åringen nemlig inn til 1.59,82 minutter på 800-meteren. Dermed satte hun ny norsk rekord med nøyaktig ett sekund.

- Dette er kjempebra. Vi visste at hun var i meget godt slag, og nå ble hun altså nummer tre i et heat hvor hun bare hadde åttende beste tid før start. Dette var det høy internasjonal klasse over, sier sportssjef Ronny Nilsen i friidrettsforbundet til Nettavisen.

- Hvor god kan hun bli?

- Det er vanskelig å si, men hun har forbedret seg med sju sekunder på 1.500 meter i år, og over to sekunder på 800 meter. Dette er kjempespennende, sier Nilsen.

Tiden holdt også til 3. plass i feltet som ble vunnet av Kenia Sinclair fra Jamaica (1.58,59) foran Morgan Uceny fra USA (1.59,49). Årsbeste i verden er 1.57,34, og med rekordtiden i Zagreb gjorde den norske jenta et solid byks oppover på verdensrankingen.

Jays i aksjon
Jaysuma Saidy Ndure, som satte ny norsk rekord med ti blank på 100 meter for kort tid siden, skuffet litt med bare 10,21 i 0,3 sekundmeters motvind på onsdagens 100-meter. Dermed ble han nummer fem på distansen som ble vunnet av Tyson Gay på 9,92.

Stine Kufaas var i aksjon i høyde, men rev tre ganger på 1,90 meter. Dermed ble hun stående med 1,87 (som hun klarte i tredje forsøk) og 6. plass i Zagreb. Blanka Vlasic vant med 2,02.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere