CHICAGO - BOSTON 4-3 (OT):

Rekorden ble satt i 1990. Da ble Petr Klima matchvinner for Edmonton Oilers mot Boston Bruins med sitt 3-2-mål 55,13 minutter ut i spilleforlengelsen av den hittil lengste finalekampen i NHLs historie. Den kampen varte altså i 115,13 minutter.

Natt til torsdag var Boston Bruins igjen involvert i en maratonfinale.

Den første finalekampen mellom Bruins og Chicago Blackhawks i Chicago er nok forklaringen på hvorfor en del nordmenn kommer for sent på jobb torsdag. Det avgjørende målet kom ikke før 07.00.

Et skudd fra Michal Roszival ved blålinja var innom både Dave Bolland og kneet til Andrew Shaw før pucken passerte Tuukka Rask på vei til 4-3.

Chicago leder dermed 1-0 i best-av-sju-serien.

Avgjørelsen falt 52,08 minutter ut i spilleforlengelsen. Altså i sjette periode av den 112,08 minutter lange kampen.

- Det var dette vi måtte gjøre; få folk inn foran mål. Vi visste at det ikke kom til å bli pent på dette tidspunktet. Det var et herlig skudd og en herlig styring. Du visste at det kom til å bli utrolig, sier matchvinner Andrew Shaw til NBC.

- Alle karene, vi fortjente dette. Det var herlig kjempet av oss, legger han til.

Se høydepunktene her (Med tillatelse fra Viasat, som viser alle NHL-kamper direkte på Viaplay.no)

HTML EMBED

Dette var Chicagos fjerde seier på fem kamper som har trengt sudden death i årets sluttspill.

Boston ledet 2-0 etter to scoringer av Milan Lucic, før Brandon Saad reduserte til 1-2. Patrice Bergeron sørget for 3-1 før mål av Dave Bolland og svenske Johnny Oduya førte til 3-3 og spilleforlengelse.

Tuukka Rask storspilte da Boston utklasset Pittsburgh Penguins i den ene semifinalen og holdt til sammen nullen i 149,36 minutter før Brandon Saad scoret 1-0-målet. Den finske målvakten endte med 59 redninger i årets første Stanley Cup-finale. Corey Crawford stoppet 51 skudd i den andre enden.